Πολιτισμός

19/1/18 11:07

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

Ένα θεατρικό «μπουκέτο» δώρο από την ΠΕΚΕΒ

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ

Mε τέσσερις αστείες ιστορίες του συγγραφέα Άντον  Τσεχωφ θα μας κρατήσει συντροφιά το Σαββατοκύριακο η θεατρική Ομάδα της ΠΕΚΕΒ. «Μπουκέτο» τις ονόμασαν και έτσι είναι πραγματικά, αφού αποτελούν μια ομάδα δύο μονόπρακτων και δύο διηγημάτων, που θα μας κάνουν να γελάσουμε, αφού στόχος της ομάδας είναι να μας κάνει να ξεφύγουμε λίγο από τη σκληρή πραγματικότητα και να περάσουμε δύο ευχάριστες ώρες.


Μικρές ιστορίες
«Είναι τέσσερα έργα που γράφτηκαν μιαν άλλη εποχή, αλλά είναι πολύ επίκαιρα. Ο Τσέχωφ έχει ιδιαίτερο χιούμορ, έχει αμφισβητηθεί, αλλά υπήρξε καινοτόμος και πρωτοπόρος», δηλώνει η σκηνοθέτης της παράστασης, Αυγουστίνα Λυκουρίνα.

«Η επιλογή τους έγινε με το σκεπτικό να κάνουμε μικρές ιστορίες για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο εύκολα, γιατί οι ηθοποιοί είχαν κάνει την προηγούμενη σεζόν δύο έργα και ήταν κουρασμένοι», εξηγεί την επιλογή.

Η Αυγουστίνα αγαπά τον Τσέχωφ και δικός του  ήταν ένας από τους μονόλογους με τους οποίους έδωσε εξετάσεις και μπήκε στη Δραματική Σχολή.

Τα δύο μονόπρακτα που επελέγησαν είναι η κλασσική επιτυχία «Πρόταση γάμου» και η «Η επέτειος»  και δύο διηγήματα, «Το δώρο» και «Το λαχείο». Έχουμε ακόμη και το έργο «Η χαρά», το οποίο παίζει το ρόλο της εισαγωγής, του προλόγου.                   

«”Η Επέτειος” είναι θεατρικό μονόπρακτο του Νήλ Σάϊμον από διήγημα του Τσέχωφ και το «Λαχείο» είναι ένα διήγημα του Τσέχωφ, που το διαμορφώσαμε μαζί με τα παιδιά. Τα διηγήματα του έχουν μια θεατρική μορφή και ανάλογα με το πώς θα τα «πιάσεις» πάνε παρακάτω και μετατρέπονται σε χείμαρρους θεατρικού λόγου», προσθέτει.

 

Η έκπληξη

Στο έργο του προλόγου μας επιφυλάσσουν και μια έκπληξη, που η Αυγουστίνα δεν θέλει να μας αποκαλύψει από τώρα.

«Σκεπτόμαστε να κάνουμε κάτι με αφορμή από ένα άλλο διήγημα του Τσέχωφ, που το διαμορφώνουμε εμείς σε σύγχρονη εποχή και λέμε κάτι για τα κινητά τηλέφωνα. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στη σκηνή…».

Η ομάδα της ΠΕΚΕΒ έχει δουλέψει πολύ για να τα αποδώσει με εύληπτο σύγχρονο τρόπο. Το επιτελείο αποτελούν οι Παντελής Πιτσικούλης, Γιώργος Παντελίδης, Θόδωρος Τσέτσερης, Πάτρα Γεώμελου, Πελαγία Κοντού, Γιώργος Κοντός, Ηρώ Αναστασάκη και Γιάννης Καρούσης.

Όπως αναφέρει στο σημείωμα της και η Πελαγία Κοντού, ο Τσέχωφ  «γράφει  μια νουβέλα, μια μικρή ιστορία αγάπης, γράφει με ευχαρίστηση, γιατί τον ευχαριστεί το ίδιο το γράψιμο».

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση