26.10.2016 15:46

Ένα Φεστιβάλ γεμάτο δημιουργία και έκφραση

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από τότε  η Ημέρα Τεχνών του Δρόμου που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτώβρη, εμπλουτίζεται με νέες καλλιτεχνικές δράσεις και περισσότερες συμμετοχές. 

Φέτος στο νησί μας,  η Ημέρα Τεχνών του Δρόμου γίνεται  Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου το οποίο  θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα είναι η Δημοτική Πινακοθήκη Χίου όπου θα φιλοξενήσει σειρά δράσεων καθώς και την έναρξη του Φωτομαραθώνιου, όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βιβή του Δ. Χίου Βιβή Ποταμούση, στη κοινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε μαζί με τις υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/βθμιας και Β/μθιας εκπαίδευσης, τον Δημήτρη Κοιλαλού(Chios Photo Festival) και τον Γιάννη Βούλγαρη(Φωτογραφική Λέσχη Χίου)

Φωτομαραθώνιος και παιχνίδι δρόμου

Ο Δημήτρης Κοιλαλούς, από το Chios Photo Festival, ανέφερε ότι ο Φωτομαραθώνιος πρέπει να γίνει θεσμός για τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου. « Η συμμετοχή στον Φωτομαραθώνιο  δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις καθώς τα θέματα θα είναι απλά και ο συμμετέχων  δεν απαιτείται να έχει φωτογραφική μηχανή. Μπορεί κάποιος να βγάζει φωτογραφίες ακόμη και με το κινητό του», ανέφερε ο κ. Κοιλαλούς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου Γιάννη Βούλγαρη οι εγγραφές για τον Φωτομαραθώνιο θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στη 13:00 στην Πινακοθήκη Χίου, το Σάββατο την ίδια ώρα θα δοθούν τα τέσσερα θέματα και ο μαραθωνιος θα ξεκινήσει από το Σάββατο στη 13:00 μέχρι την Κυριακή στη 13:00 όπου οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν τις φωτογραφίες τους. « Οι φωτογραφίες θα εξετασθούν από ειδική επιτροπή και όσες διακριθούν θα λάβουν βραβεία και θα συμμετέχουν και στην έκθεση που θα γίνει στην Πινακοθήκη το Πάσχα», είπε ο Γιάννης Βούλγαρης.

Δημιουργικότητα και έκφραση

Η ψυχή του Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου Στέλλα Τσιροπινά επισήμανε ότι η λειτουργία των σχολικών προγραμμάτων(αγωγής υγείας, περιβαλλοντικά, αισθητική) βοηθούν στην εκφραστικότητα και δημιουργικότητα των παιδιών, μην παραλείποντας να καυτηριάσει την απόφαση του υπουργείου για την υποβάθμιση τους. «Στις φετινές εκδηλώσεις έχει προστεθεί  μία ακόμη δράση , αυτή της τοιχογραφίας. Τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν τον τοίχο στον Οίκο Χίου Διδασκάλου».

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν και μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων της Χίου και όπως υπογράμμισε η Ανατολή Βροχαρίδου από το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων Α/βθμιας  τα παιδιά θα λάβουν μέρος στα εργαστήρια  της σχολής Ορνεράκη.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ