26.9.2018 10:52

Έκθεση απαγορευμένου αντιστασιακού τύπου και λογοτεχνίας στην κατοχή από το «ΙΩΝΙΑ»

Η έκθεση θα ταξιδέψει τον Νοέμβριο για Βρυξέλλες, αφού η αφήγησή της δεν αποτελεί μόνο Ελληνική, αλλά και Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια υπόθεση

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», Έκθεση για τον Απαγορευμένο Αντιστασιακό Τύπο και τη Λογοτεχνία στην Κατοχή (1941-1944), εις Μνήμην του Καθηγητή, Βασίλη Φίλια, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», με ομιλητές, το Γιώργο Δολιανίτη, στον οποίο ανήκει το εκθεσιακό υλικό, την Αριστέα Τόλια-Σιδέρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και τον Περικλή Νεάρχου, Ιστορικό και Πρέσβη επί τιμή. Η τελετή εγκαινίων θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Εκτίθενται 320 εφημερίδες και 430 λογοτεχνικά βιβλία εκδοθέντα την εν λόγω εποχή για να γλυκάνουν ζείδωρα τις κρύες κατεβασιές του κατοχικού Χειμώνα.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από τη Δευτέρα 1 έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπου θα παρέχεται ενδελεχής ξενάγηση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ