22.3.2016 9:00

«Είδαμε το Αιγαίο Νεκρούς να ανθεί» στη Βιβλιοθήκη «Κοραής» από τους «Σκηνοβάτες»

 Το νεοσύστατο θεατρικό σχήμα “Σκηνοβάτες”, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου ,παρουσιάζει στο Αναγνωστήριο της  Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής”την Δευτέρα 28/03/16 και ώρα 20:00 την θεατρική δράση “ Είδαμε το Αιγαίο νεκρούς ν' ανθεί.”

Μαρτυρίες και αφηγήσεις ξεριζωμένων ανθρώπων από τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους της Ιστορίας (Μικρασιατική Καταστροφή , Γερμανική Κατοχή, σήμερα) βρίσκουν κοινό τόπο το πέρασμα στο Αιγαίο.

Τα κείμενα που θα παρουσιαστούν  είναι ανώνυμες μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών καθώς και αποσπάσματα ή αυτοτελείς ιστορίες από τα λογοτεχνικά κείμενα: “Κοινός Λόγος” της Έλλης Παπαδημητρίου, “Συρματένιοι, Ξεσυρματένιοι, όλοι” του Γιάννη Μακριδάκη και “Οι νεκροί περιμένουν” της  Διδώς Σωτηρίου.

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παυλιδάκης

Tο νεοσύστατο Θεατρικό σχήμα «Σκηνοβάτες» συστάθηκε από πρώην μαθητές και αποφοίτους των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ, με στόχο την ελεύθερη έκφραση και δημιουργικότητα αλλά και την προσφορά στο Χιακό κοινό παραστάσεων που εκπαιδεύουν, ψυχαγωγούν, θέτουν ερωτήματα και κρατούν τους θεατές σε μια διαρκή αναζήτηση και διερεύνηση.

 

           

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ