27.9.2021 14:53

Δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα για το Ομήρειο

Στον «αέρα» οι 24 προσλήψεις εκπαιδευτών για τα εργαστήρια

Τις δυσκολίες να επιστρέψει στην κανονικότητα το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο εξήγησε ο Πρόεδρος του Δημήτρης Μάντικας μέσα από δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε.

Σχετικά με τη διενέργεια των εργαστηρίων ο ίδιος αναμένει όπως δήλωσε την έκδοση νέου ΦΕΚ προκειμένου να δοθούν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μάντικα έχει δοθεί έγκριση για τη διενέργεια συνεδρίων ή εκδηλώσεων συλλόγων και φορέων με αυστηρές όπως δήλωσε προϋποθέσεις:

«Υποχρεωτικά υπογράφουν ένα συμφωνητικό όλοι οι σύλλογοι, οι φορείς ότι θα γίνεται ηλεκτρονική προκράτηση αυτών που θα έρθουν μέσα στο κτίριο. Την ταξιθεσία θα την αναλαμβάνουν οι ίδιοι με τις απαραίτητες αποστάσεις».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα συνέδρια μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού.

Τόσο ο έλεγχος όσο και η διασφάλιση επάρκειας αντισηπτικών αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Μάντικα ευθύνη των διοργανωτών.

«Το Ομήρειο παρέχει το χώρο αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο» δήλωσε ο κ. Μάντικας.

Σχετικά τα εργαστήρια η λειτουργία τους έχει ανασταλεί ενώ η διαδικασία  πρόσληψης των 24 εκπαιδευτών δεν έχει εγκριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου.

Ωστόσο ακόμα και αν εγκριθούν οι δυσκολίες παραμένουν, καθώς όπως δήλωσε οι αίθουσες θα πρέπει να διαθέτουν ιονιστές και ειδικά φίλτρα.

«Έχουμε κάνει μια μελέτη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για να δούμε πως θα προμηθευτούμε τους ιονιστές για να μπορούμε να κάνουμε τα εργαστήρια μας» εξήγησε ο κ. Μάντικας.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ