4.3.2016 21:43

ΔΗΠΕΘΕ: Από Χίο σε Λέσβο μέσω βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ...Λάρισας

Έντονο διάλογο έχει προκαλέσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, στην οποία μεταξύ άλλων τέθηκε και το θέμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου, με πρωτοβουλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά, και από την οποία προκύπτει ότι τέθηκε πλέον ανοικτά θέμα αλλαγής της έδρας του θεάτρου. 

Στον διάλογο που έχει αναπτυχθεί, τοποθετήθηκε και το μέλος της Δημοτικής Ενότητας Χίου Τέλης Τύμπας κάνοντας τον παρακάτω σχολιασμό. 

"Εκτιμώντας ότι ο δήμαρχος Χίου μάλλον αδιαφορεί για το ΔΗΠΕΘΕ (για την ακρίβεια ετοιμάζεται την Δευτέρα να κλείσει την "επιχείρηση" ΔΗΠΕΘΕ), ενημερώνουν για πρωτοβουλίες ώστε να μην κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ αλλά να μεταφερθεί από τη Χίο στη Μυτιλήνη.

Επειδή ένα θέατρο τύπου ΔΗΠΕΘΕ, όπως ορθά επισημαίνει ο υπουργός, είναι ακόμη ακόμη πιο απαραίτητο στην κρίση. "Είμαστε ανοιχτοί να αλλάξει έδρα" και να μεταφερθεί σε άλλο νησί του Αιγαίου δηλώνει ο υπουργός, "πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω τηλεφωνικά με το δήμαρχο Λέσβου που το θέλει" και περιμένει την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης (του ΣΥΡΙΖΑ) ενημερώνει η βουλευτής Λάρισας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο βουλευτής του συναινούν στην πρωτοβουλία να μεταφερθεί το ΔΗΠΕΘΕ από τη Χίο στη Λέσβο; Συμφωνούν ότι η Χίος είναι ανοιχτή στο να μεταφερθεί και το ΔΗΠΕΘΕ στην έδρα της περιφέρειας;

Ο δήμαρχος ξέρουμε. Ο αντιπεριφερειάρχης;

(Για να προλάβω την κατηγορία για τοπικισμό, παραπέμπω στα ιδρυτικά και άλλα πολλά κείμενα σχετικά με το ΔΗΠΕΘΕ που εξηγούσαν γιατί είναι σημαντικό να μην συγκεντρωθούν όλοι οι θεσμοί μιας περιφέρειας -ειδικά μιας νησιωτικής-ακριτικής τέτοιας- στην έδρα της περιφέρειας--το σκεπτικό αυτό ισχύει προφανώς ακόμη περισσότερο στην κρίση που δεν πρέπει να λειτουργήσει κεντρομόλα υπέρ της έδρας της περιφέρειας και καταστροφικά αντίστοιχα για τα άλλα νησιά)" σχολίασε ο κ. Τύμπας για το θέμα. 

Παρακάτω το σχετικό βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ