15.4.2024 10:17

Διήμερο μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στο Ομήρειο από τον Αλλάτιο

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου «Λέων Αλλάτιος», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει διήμερο μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου:

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί στην σκηνή του Ομηρείου, η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα ίχνη των περιηγητών». Στην εκδήλωση αυτή θα αναζητήσουμε τα ίχνη όλων αυτών που περιηγήθηκαν στην Ελλάδα, κατά τους προηγούμενους αιώνες, μέσα από στοιχεία και αφήγηση αποσπασμάτων από τις αναφορές τους, αλλά και χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. 

Μετά την εκδήλωση της πρώτης μέρας, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 22.30, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στο Κέντρο «Χάραμα» στο Κοντάρι, με τους μουσικούς που πλαισιώνουν την διήμερη εκδήλωσή μας και μόνο με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και κρασί. 

Τέλος, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 19.30, στο Ομήρειο, στην ετήσια εκδήλωση «Αλλατάκια 2024», θα απολαύσουμε τα παιδιά και τους εφήβους, στους ρυθμούς και τα τραγούδια της ζώσας ελληνικής παράδοσης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ