12.4.2016 9:04

Διήμερο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου στο Ομήρειο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 19:00 στο Ομήρειο. Τα σύνολα του σχολείου (θεάτρου, κρουστών, κλασσικής μουσικής, παραδοσιακής μουσικής και χορωδίας) θα παρουσιάσουν την δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

 «Μια τέτοια τέχνη επιχειρεί μέσα από προφανείς σήμερα αντιξοότητες, να εντάξει μέσα στην παιδευτική διαδικασία το Μουσικό Σχολείο. Μια τέχνη που βοηθά τον άνθρωπο να καλλιεργεί ηθικές αξίες: που γοητεύει, διδάσκει τον ρυθμό και την αρμονία, εκφράζει και «αποκαλύπτει», όπως υπογραμμίζει κι ο Μάνος Χατζιδάκις. Που μεταγγίζει, εν τέλει, ιδανικά απαραίτητα για μια ουσιαστική παιδεία» σημειώνει ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Χίου Αν. Κουτσοδόντης προσθέτοντας ότι καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούν να θέσουν τις βάσεις και να χαράξουν τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας τέτοιας παιδείας. «Αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί και ιθύνοντες για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία. Η γιορτή μας γίνεται επομένως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκτεθούμε, ν' «αποκαλυφθούμε» κι εμείς: στο διήμερο εκδηλώσεων ελπίζουμε να σας δώσουμε την δυνατότητα να αντιληφθείτε την αναγκαιότητα των Μουσικών σχολείων, αποκτώντας μια πιο σφαιρική γνώση για το έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά τους», καταλήγει ο ΑΝ. Κουτσοδόντης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ