10.3.2023 15:27

Διανησιωτικό Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου CINEμάθεια - προβολές ταινιών στο κανάλι της Βουλής

«Τα φάρμακά σου φέρε,

Τέχνη της Ποιήσεως»

γράφει ο Κ. Καβάφης

«που κάνουνε- για λίγο-

να μη νοιώθεται η πληγή…».

Και, πραγματικά: το δεύτερο αφιέρωμα, μέσα στο 2023, στο Διανησιωτικό Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου «CINEμάθεια» και στις μαθητικές ταινίες του, μπορεί να απαλύνει -έστω και λίγο, έστω και για λίγο- το γενικό πένθος που άνοιξε η πληγή των Τεμπών.

Γιατί δεν είναι και μικρή παρηγοριά να πιάνονται τα νησιά και τα σχολεία τους χέρι χέρι: το Μανταμάδο της Λέσβου να συνυπάρχει στην οθόνη με τα Ψαρά ή τη Σύρο και οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες ενός πρωινού σχολείου στο Μούδρο της Λήμνου να εκφράζονται δημιουργικά για το χθες και το σήμερα, όπως ακριβώς και οι ενήλικες μαθητές και μαθήτριες των Λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου στη Χίο που ξαναπιάνουν το νήμα της μαθητικής τους ζωής στο σημείο ακριβώς που είχε κοπεί…

Το Σάββατο, λοιπόν, 11 Μαρτίου, ώρα 10-11πμ., από το κανάλι της Βουλής, θα έχουμε  τη χαρά να δούμε τις ακόλουθες μαθητικές ταινίες:

Σκόρπιες μνήμες - ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Το χθες και το σήμερα στο ίδιο κάδρο - ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΨΑΡΩΝ

Με το χέρι στην καρδιά - ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ και ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Σταμάτησα και τώρα συνεχίζω - ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ

Πλαστικοί γλάροι - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ και ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ

*Φέτος, το Φεστιβάλ «CINEμάθεια, 2023» διανύει τον 11ο χρόνο της ύπαρξής του και έχει δεχθεί 47, συνολικά, αιτήσεις από σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης των νησιών: Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Οινουσσών, Σάμου, Φούρνων, Ικαρίας, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Ρόδου, Χάλκης, Άνδρου, Μήλου, Πάρου, Σίκινου, Σύρου, Φολέγανδρου, καθώς και αίτηση από το ελληνικό Λύκειο Μπίλεφελντ της Γερμανίας.

Το 11ο Φεστιβάλ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 23-24-25 Ιουνίου, στη Χίο, από τη Δ/θμια Εκπ/ση Χίου και το Ε.Θ.Ο.Σ. (Εθιμομάθεια Θεατρομάθεια Ομηρομάθεια Σινεμάθεια) Αιγαίου. 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Στέλλα Τσιροπινά, υπεύθυνη του Προγράμματος-Φεστιβάλ, τηλ.: 2271093851, 6973793957 

e-mail: stsiropina@sch.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ