21.4.2017 20:15

Δεν έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε θεατρόφιλο κοινό που θα παρακολουθεί τις παραστάσεις

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗ «ΦΑΥΣΤΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Να  εκπαιδεύσουν και να δημιουργήσουν το κοινό που θα βλέπει θέατρο είναι ο στόχος του Θιάσου των «Σκηνοβατών» που μετρά ήδη ένα χρόνο ζωής. Αγγίζοντας την πληγή δηλώνουν ότι οι θεατρικές ομάδες  δεν έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν το θεατρόφιλο κοινό που θα παρακολουθεί τις παραστάσεις, αντίθετα μάλιστα, όπως τονίζει ο Γιώργος Παυλιδάκης, έχουν φτάσει να βλέπουν μια άρνηση από τον κόσμο.                                                                                                                                                           «Θέλουμε να ανατρέψουμε αυτό το κλίμα, να κάνουμε το κοινό να αναζητάει, να βλέπει θέατρο», τονίζει.                                                                                                                                                     Το προσπαθούν επιλέγοντας «πιασάρικα» αλλά όχι φτηνιάρικα έργα,  αναδεικνύουν  θέματα  που απασχολούν διαχρονικά την κοινωνία,  δεν θέλουν  να βλέπει ο κόσμος μια αναπαραγωγή της τηλεοπτικής σαβούρας.

Σκηνοβάτες

 Την ονομασία   πρότεινε ο Βασίλης Παχουνδάκης από το σκίνο, από το σκοινί στο οποίο ακροβατούν και τη σκηνή που δίνουν συνεχώς τις εξετάσεις τους . Όλοι είναι παιδιά των εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  με δάσκαλο τον Κ.Μ. Ξύδα, με τεχνοτροπία της σχολής του Στανισλάφσκι.

 «Είναι το θέατρο της αλήθειας»,  λένε ο σκηνοθέτης  Γιώργος Παυλιδάκης, ο Γρηγόρης Παπαμικρούλης, η Ειρήνη Κρεατσούλα, η Μαρία   Αυγουστίδη, η Ειρήνη Τσίχλα, ο Δημήτρης Μπαχάς, η Μαρία Ζαννίκου, η Μαρκέλλα Γιοβανάκη και ο Μιχάλης Μάγνης  που θα παίζει ζωντανά πιάνο στις παραστάσεις .

 «Ακροβατούμε με το ρόλο, σκηνοβατούμε, τον ψάχνουμε, τον μαθαίνουμε, μαλώνουμε μαζί του, τα ξαναβρίσκουμε, γινόμαστε κολλητοί και προσπαθούμε να πορευόμαστε μαζί», εκμυστηρεύεται η  Μ. Γιοβανάκη.

Η «Φαύστα»

Επέλεξαν τη «Φαύστα» του Μπόστ γιατί  ήθελαν μια κωμωδία που θα είναι ποιοτικά «πιασάρικη». Ο Μποστ έχει έναν έμμετρο λόγο σε απλή κατανοητή  γλώσσα και παρακολουθείται εύκολα.

«Ο λόγος του είναι επαναστατικός, ανατρεπτικός, πολιτικός. Αντιμετωπίζει τα δεδομένα με απλοϊκότητα, ακολουθεί τη ροπή της κοινωνίας, ασκεί κριτική και ο θεατής  θα δει μηνύματα για  τα θέματα που τον απασχολούν αυτή την εποχή», επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Η παράσταση συνοδεύεται από προβολή βίντεο του studio Focus.

Η «Φαύστα» θα έχει μεγάλη πορεία. Η αρχή γίνεται το Σάββατο και την Κυριακή στην ΠΕΚΕΒ στις 20:30 και ακολουθούν οι παραστάσεις στο Φάρο Βαρβασίου στις 25 Απριλίου, και στο Νεχώρι στις 27 του ίδιου μήνα. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν μέρες να τους φιλοξενήσει και το Ομήρειο για τη συνέχεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ