8.3.2016 18:08

Το βίντεο από τη μουσικοθεατρική παράσταση του "Άρτιον" "Σεβάς Χανούμ"

Tη θεατρική μουσική παράσταση "Σεβάς Χανούμ- η Ωραία του Πέραν" βασισμένη στο θεατρικό μονόπρακτο του Γιώργου Χρονά, παρουσίασε προ ημερών το “ΑΡΤΙΟΝ”.

Το μουσικό μονόπρακτο, έχει ως θέμα του τη ζωή και το έργο της θρυλικής τραγουδίστριας Σεβάς Χανούμ, η οποία αυτοσυστηνόταν ως “Αμαζόνα του Πόντου και της Μακεδονίας” και υπήρξε μια από τις ωραιότερες φωνές του λαϊκού, τραγουδιού ιδιαίτερα τη χρυσή περίοδο της δεκαετίας του ΄50. Το πρώτο της τραγούδι στη δισκογραφία ήταν το αγαπημένο όλων “ Όμορφη Πειραιώτισσα” του Κώστα Καπλάνη, στη διαδρομή της όμως συνεργάσθηκε με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Βαγγέλη Περπινιάδη, τον Μανώλη Χιώτη, τη Μαρίκα Νίνου και άλλους, ενώ οι εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είχαν τεράστια επιτυχία.

Την ιδιαίτερη και πολυτάραχη ζωή της, έτσι ακριβώς όπως την εξομολογήθηκε στον Γεώργιο Χρονά, στιγμάτισε η καλλιτεχνική και ερωτική σχέση της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, αλλά και η εξάρτησή της από απαγορευμένες ουσίες, ενώ παράλληλα η ίδια άνοιξε στον αγαπημένο τραγουδιστή την “πόρτα” του μουσικού πλούτου των Αραβικών Χωρών.

Η παράσταση του “ΑΡΤΙΟΝ” της οποίας την επιμέλεια και σκηνική σύνθεση υπέγραψε η Βάσω Κριτάκη, παρουσιάστηκε σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ποντίων Χίου και τον Σύλλογο Θρακών και Μακεδόνων Χίου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στη μουσική ταβέρνα “Παράγκα”, που ευγενικά παραχώρησε το χώρο. 

Στο μουσικό θεατρικό έργο πρωταγωνίστησαν η Πελαγία Κοντού, η Αφροδίτη Πρωϊου και ο Παντελής Μωϋσάκης, ενώ στη μουσική πλαισίωση ήταν ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), ο Μίμης Μαυρίκης (κιθάρα), ο Ανέστης Αραμπατζής και η Βάσω Κριτάκη (τραγούδι).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ