20.4.2016 7:30

Βγαίνει ο Λάζαρος στο Βασιλεώνοικο

Βγήκεν ο Λάζαρος, βγήκαν τα Βάγια στο Βασιλεώνοικο" ... Πιστός στο ραντεβού του ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Βασιλεώνοικου καλεί το Σάββατο του Λαζάρου 23/4/2016, στις 5:00 το απόγευμα, όλα τα παιδιά να γυρίσουν το χωριό και να πουν τα κάλαντα του Λαζάρου. Επίσης θα χαρίσουν χειροποίητες παραδοσιακές κούκλες - Λαζαράκια από ξύλινες κουτάλες σε κάθε σπιτικό (ζωγραφισμένες δια χειρός Μπάμπη Κοιλιάρη). Όσοι φίλοι και μέλη  του χωριού θέλουν να συμμετέχουν με τα παιδιά τους στο πατροπαράδοτο έθιμο, θα πρέπει να βρίσκονται το Σαββάτο στις 4:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλεωνοίκου στο "Πευκάκι". 
 
Ακόμη για όσους θέλουν να βοηθήσουν στο στολισμό κεριών, την Μ. Δευτέρα, στις 5.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιθηεί στο σύλλογο την προετοιμασία των κεριών που θα μοιραστούν στην Εκκλησία κατά την ακολουθία του Επιταφίου - Μ. Παρασκευής. 
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ