Πολιτισμός

17/1/18 22:25

τελ. ενημ.: 17/1/18 22:25

Αυξάνονται και πληθύνονται οι συμμέτοχες των σχολειών στη CINEμάθεια

18  μαθητικές ομάδες από τη Χίο συμμετέχουν στο 6ο  Φεστιβάλ «CINEμάθεια 2018» που ερευνά τα θέματα  «Μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα, παραμύθι ή θρύλο…» και «…Κεντώντας το δέντρο της μνήμης», εναλλακτικά, για τις ταινίες ντοκιμαντέρ.

Με αντικείμενο διερεύνησης και παρουσίασης τα θέματα αυτά, βάζουν πλώρη φέτος για το Φεστιβάλ 57 ομάδες σχολεία από το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο.

Συμμετοχές

Έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή σχολεία από τη Χίο, τη Λέσβο, τον Αη Στράτη, τη Σάμο, την Ικαρία και αρκετά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Έχουν ήδη κατατεθεί οι αιτήσεις στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων  Δ.Δ. Εκπαίδευσης Χίου, στην υπεύθυνη καθηγήτρια Στέλλα Τσιροπινά. Στο τέλος Απριλίου θα κατατεθούν οι ταινίες και το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, στο θερινό σινεμά του κήπου της Πλατείας Βουνακίου.

«Πιθανά, λόγω των αυξημένων συμμετοχών, φέτος να προστεθεί και τρίτη μέρα, να αρχίσει την Παρασκευή 22 Ιουνίου», δηλώνει στον «π» η Στ. Τσιροπινά.

Ο αριθμός των συμμετοχών έχει αυξηθεί σημαντικά, από 13 το 2013 που θεσμοθετήθηκε, σε 57 την τρέχουσα σχολική σεζόν 2017-2018 

Ιστορικό

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2004 με υπεύθυνη τη Στ. Τσιροπινά. Όταν έφυγε ο θεσμός απόκτησε φθίνουσα πορεία, αλλά από το 2012 που επέστρεψε άρχισε η ανοδική τάση, αφού η ίδια θεωρεί αδιανόητο να μην δίδεται στους μαθητές της Β/βάθμιας εκπαίδευσης το ερέθισμα να εκφραστούν για θέματα που αφορούν το μέλλον τους, αλλά και να λειτουργήσουν ως δημιουργοί.

(φωτό αρχείου από το περσινό Φεστιβάλ.)

 

  .

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση