4.4.2016 8:35

Αποθέωση της Απολογίας του Σωκράτη στο Ανόι

Θριαμβευτική η παρουσία του ελληνικού θεάτρου στο Βιετνάμ.

«Η Απολογία του Σωκράτη» έτυχε θερμότατης αποδοχής από το κοινό του Ανόι που χειροκρότησε όρθιο με παρατεταμένο χειροκρότημα τους συντελεστές. To κείμενο του Πλάτωνα που ακούστηκε στην Όπερα του Ανόι στα αρχαία ελληνικά, μέσα από την αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, προκάλεσε πηγαίες εκδηλώσεις ενθουσιασμού και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μεγάλο γεγονός για τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό και για την Ελληνική ιστορία, χαρακτήρισε συγκινημένος ο Βέλγος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ανόι, Μπρούνο Αρτζελέ, συγχαίροντας, μετά την παράσταση της «Απολογίας του Σωκράτη», τον δημιουργό της παράστασης, Δήμο Αβδελιώδη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Έλληνα Πρέσβη στο Βιετνάμ, Νίκο Κανέλλο.
 
Την παράσταση παρακολούθησαν είκοσι επτά πρέσβεις, μεταξύ των οποίων οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αλγερίας, του Μεξικού, του Αρτζερμπαιτζάν, της Παλαιστίνης, του Σουδάν, καθώς και οι επικεφαλής του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πριν την έναρξη της παράστασης ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και του Βιετνάμ και προλόγησαν ο υφυπουργός εξωτερικών του Βιετνάμ, ο ΄Eλληνας Πρέσβης Νίκος Κανέλλος και ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.
 
Το ΚΘΒΕ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη στο Βιετνάμ, Νίκο Κανέλλο για την πρόσκληση και ο Δήμος Αβδελιώδης, μετά το τέλος της παράστασης,  του πρόσφερε τη συλλεκτική αφίσα της πρώτης παράστασης του ΚΘΒΕ «Οιδίπους Τύραννος» που δόθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το 1961.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ