Πολιτισμός

14/12/18 12:25

τελ. ενημ.: 14/12/18 12:43

Απομένουν μόνο λίγες ώρες για την πιο μαγική συναυλία της χρονιάς

Για ακόμη μία φορά οι Χιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα κονσέρτο, μία μουσική συνάντηση δύο χωρών, της Ελλάδας και της Αυστρίας, χάρη στον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή εργασία πολλών συντελεστών που κοπίασαν και δούλεψαν σκληρά για το υπάρχον αποτέλεσμα, αλλά και χάρη των χορηγών που χωρίς δεύτερη σκέψη είπαν το «ναι» για την αυριανή συναυλία.

«Απέχουμε μόλις λίγες ώρες πριν τη συναυλία που θα δώσει η Χορωδία Χίου με την ορχήστρα του Γκρατς, της Αυστρίας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνάντηση, που χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που είναι συνδιοργανωτής και τον Δήμο Χίου που έχει βάλει την αιγίδα του και βέβαια τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αυτές του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, της κ. Προκοπίου, του Ομίλου Επιχειρήσεων Μπελλές της Astra Airlines και των πολλών ακόμη υποστηρικτών μας», ανέφερε η κ. Β. Αργυρούδη, μία από τους βασικότερους υποστηρικτές της αυριανής βραδιάς. Μπορεί η κεντρική σκηνή του Ομηρείου να ήταν σήμερα άδεια, λόγω της συνέντευξης, ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου θα είναι κατάμεστη από σπουδαίους μουσικούς, που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα γιορτινό αποτέλεσμα.

Η πιανίστα της χορωδίας, κ. Τ. Φραγκάκη, εξηγεί πως η συναυλία αφορά μία σύμπραξη, έναν πολιτιστικό διάλογο μεταξύ της Αυστρίας και της χώρας μας. «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και το βασικότερο, εθελοντικής δουλειάς, διότι ακόμη και εκείνοι που αμείφθηκαν το κόστος δεν αναλογεί στη δουλειά που προσέφεραν. Ακόμη, σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η εργασία της μαέστρου μας, κ. Αγγ. Τσιμπιρλού, αλλά και των υπολοίπων που συμμετέχουν στη συναυλία αυτή. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη και που συμμετέχω αλλά και για το γεγονός ότι ξεκινάει ένας πολιτιστικός διάλογος με άλλους τόπους», υπογραμμίζει η κ. Φραγκάκη.

Η Χίος δεν έχει μεγάλη πολιτισμική αντζέντα, δυστυχώς, έτσι αυτή η συναυλία είναι αφορμή για κάθε οικογένεια του νησιού να νιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσω της μουσικής συνάντησης αυτών των δύο χωρών και να περάσει ένα ξεχωριστό βράδυ. «Το γεγονός ότι η συναυλία στηρίζεται στον εθελοντισμό την κάνει ακόμη πιο μαγική, γιατί όταν οι άνθρωποι δουλεύουν σε ένα project  με την καρδιά τους το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο», καταλήγει η κ. Αργυρούδη, υπεύθυνη επικοινωνίας της συναυλίας.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση