23.8.2022 13:59

Αντιπλημμυρικό Κονταρίου - Ένα σημαντικό έργο παίρνει σάρκα και οστά μετά από χρόνια (Vid)

Ένα σημαντικό έργο που έρχεται να δώσει λύση στο μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Κονταρίου, ξεκίνησε από τις αρχές της εβδομάδας, με τα συνεργεία της ΤΕΧΝΕΤ να ξεκινούν κατ αρχήν με την διάνοιξη του δρόμου και την είσοδο στην απαλλοτριωμένες ιδιωτικές εκτάσεις.

Η κάμερα του Politischios.gr συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, στο σημείο όπου εκτελούνται έργα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο σχεδίασε ως αντιπεριφερειάρχης ο Σταμάτης Κάρμαντζης και το οποίο εκτελεί η παρούσα περιφερειακή αρχή.

Όπως ανέφερε, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.656.994 ευρώ αποτελεί αίτημα των ίδιων των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής, που χρόνια τώρα υπέφεραν κάθε χειμώνα από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το έργο αυτό  αφορά στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο νότιο τμήμα του αεροδρομίου και σε οδικό τμήμα 1250 μ.

Η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα «Όμηρος».

Παράλληλα με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα αναβαθμιστεί ένα σημαντικό οδικό τμήμα της οδού που οδηγεί στο αεροδρόμιο και θα εξασφαλιστεί η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της οδικής ασφάλειας για τους χρήστες της.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ