3.9.2021 14:37

Αναβολή της πλωτής έκθεσης "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21"

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και η Τράπεζα Πειραιώς, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας του Covid-19, ανακοινώνουν την αναβολή της έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: η Πλωτή Έκθεση», η οποία περιλαμβάνεται στο επετειακό τους πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Συγκεκριμένα αναβάλλονται η τελετή εγκαινίων της έκθεσης, η οποία είχε προγραμματισθεί να τελεσθή στη Χίο την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 και ο πλους της θ/γ «Μάνια», η οποία έχει διατεθεί για τον σκοπό αυτό. 

Η πλωτή έκθεση επρόκειτο να επισκεφθεί, κατά το διάστημα από 12 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021, αρχής γενομένης από τη Χίο, τα ακόλουθα λιμάνια: Καρδάμυλα, Ψαρά, Οινούσσες, Μυτιλήνη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Σαμοθράκη, Καβάλα, Άνδρο, Σύρο, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο και Αίγινα.

Αναβάλλεται επίσης η τελετή παρουσίασης συνέκδοσης, από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, επετειακού λευκώματος με τίτλο «Ο ναυτικός αγώνας του 1821», η οποία είχε προγραμματισθεί να τελεσθεί στη Χίο την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Νέα ημερομηνία για την εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθεί εν ευθέτῳ χρόνῳ.

Όσον αφορά στην πλωτή έκθεση, αποφασίστηκε ο αναβληθείς περίπλους να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2022, ενδεχομένως και με την προσθήκη και άλλων λιμένων του Αιγαίου στο δρομολόγιο της θ/γ «Μάνια».

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ