Πολιτισμός

26/8/16 10:25

τελ. ενημ.: 26/8/16 10:25

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και δραματοποίηση στον «Πάπυρο»

Τέσσερα λαϊκά παραμύθια μέσα από 4 μουσικοθεατρικά εργαστήρια  θα παρουσιαστούν στο Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος» και η αρχή έγινε την Τετάρτη 24 Αυγούστου  με «Τα όργανα και τα τούμπανα». Τα συμμετέχοντα παιδιά έπαιξαν μουσικά όργανα, τραγούδησαν, δραματοποίησαν, ζωγράφισαν, μίλησαν για τους ήρωες της ιστορίας και κατασκεύασαν τους δικούς τους δράκους.

Τα παραμύθια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας4-12 ετών και θα παρουσιάζονται μέσα από ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει διαδραστική αφήγηση με τη συμμετοχή των παιδιών, δραματοποίηση και ανάθεση ρόλων, μουσική, τραγούδι και παιχνίδι με τα μουσικά όργανα. Παράλληλα θα γίνεται αναγνώριση συναισθημάτων και συζήτηση αλλά και κατασκευές σχετικές με το παραμύθι.

Στη σημερινή συνάντηση τα παιδιά θα συναντηθούν με ένα βασιλιά, έναν κουρέα και ένα μυστηριώδες τερατάκι και θα ακούσουν με προσοχή το λαϊκό παραμύθι « Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια».

Οι συναντήσεις έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και οι επόμενες ημερομηνίες των παραμυθιών είναι:  Παρασκευή 26 Αυγούστου:18:30, Δευτέρα 29 Αυγούστου 11:00 και Τετάρτη 31 Αυγούστου:11:00.

            

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση