15.9.2017 9:02

14 άρθρα – μελέτες στον πιο «θρεμμένο» τόμο της «Φιλολογικής Χίου»

Μόλις κυκλοφόρησε ο 12ος τόμος (2016-2017) της «Φιλολογικής Χίου», του επιστημονικού περιοδικού που εκδίδει ανά διετία ο Σύλλογος Φιλολόγων Χίου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικής εμφάνισης τόμο 280 σελίδων (περισσότερες από όλους τους προηγούμενους), ο οποίος περιέχει 14 άρθρα-μελέτες υψηλού επιπέδου, αρκετά από αυτά χιακού ενδιαφέροντος, που θεραπεύουν τις επιστήμες της φιλολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας, της παιδαγωγικής κ.ά.

Στους συνεργάτες του τόμου (οι περισσότεροι Χιακής καταγωγής) συγκαταλέγονται ο Ν. Μαυρέλος, ο Κ. Φραγκομίχαλος, ο Αρ. Καλάργαλης, ο Ν. Κ. Χαβιάρας, η Μ. Ξύδα και ο Στ. Φασουλάκης.  

Η «Φιλολογική Χίος» είναι πλέον το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό που εκδίδεται στη Χίο. Ο τόμος, όπως και οι προηγούμενοι,  τιμάται 10 ευρώ και διατίθεται από το Σύλλογο Φιλολόγων Χίου (υπεύθυνος έκδοσης Νίκος Κ. Χαβιάρας δ.Φ., Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και Πρόεδρος του Σ.Φ.Χ.) και τις ντόπιες εκδόσεις Αιγέας - Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, που τον εκτύπωσαν και έχουν την κεντρική διάθεση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ