Πολιτική

7/2/18 12:23

τελ. ενημ.: 7/2/18 14:52

«Υστερία από τους νησιώτες κατά της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας»

Την ίδια αδιέξοδη και εμμονική πολιτική σε βάρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου συνεχίζει αταλάντευτος παρά τα πυρά που δέχεται ακόμα και από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.

Ο ίδιος παρότι διαπίστωσε διπλασιασμό των μεταναστευτικών ροών που φθάνουν στα νησιά από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα, γεγονός που επιδείνωσε τις συνθήκες διαμονής στα hotspot εξαιτίας του υπερπληθυσμού, επέμεινε ότι η μεταφορά ατόμων από τα νησιά στην ενδοχώρα δεν αποτελεί λύση αφού οι αφίξεις συνεχίζονται κανονικά.

«Όποιος πιστεύει ότι, αν αδειάσουμε τα νησιά, θα βελτιωθεί η κατάσταση κάνει λάθος», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έτσι «θα φτάσουμε πάλι στο 2015». Οπως προσέθεσε χαρακτηριστικά, «το 2017 μεταφέραμε στην ενδοχώρα 27.000 και ήρθαν στα νησιά 29.000».

Ο υπουργός απέδωσε τη διόγκωση των προβλημάτων στα νησιά σε κινήσεις «διπλής κατεύθυνσης» από τους νησιώτες. «Από τη μία παρεμποδίζονται οι προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες και από την άλλη εκφράζεται υστερία ότι πρέπει να πέσει η κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας πάση θυσία, μεταφέροντας στην ενδοχώρα μετανάστες», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση