13.9.2017 12:51

Υπέρ του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. παρά τα προβλήματα ο Μουζάλας

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο Γ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ

Στην συνταγή...αποτυχίας εμμένει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που συναντήθηκε χθες σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον βουλευτή Χίου  ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδη στην Αθήνα.

Ο Υπουργός δείχνει να μην έχει ρεαλιστική επαφή με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά από το προσφυγικό και την επί τρία σχεδόν χρόνια διαχείρισή του, εμμένοντας στην δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου στη Χίο το οποίο συνεχίζει να πιστεύει ότι θα διευκολύνει σημαντικά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών  και την αποσυμφόρηση του νησιού.

Παράλληλα ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε στον Χιώτη βουλευτή ότι η προσπάθεια για άδειασμα της Σούδας θα συνεχιστεί, ενώ τάσσεται ανοικτά υπέρ της μεταφοράς της Υπηρεσίας Ασύλου εκτός ΒΙΑΛ, γεγονός που όπως υποστήριξε θα επιτρέψει την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της.

Ο κ. Μιχαηλίδης παράλληλα είχε συνάντηση πριν από λίγες ημέρες και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Αθ. Μπασιούκα, ενώ την Τρίτη πραγματοποίησε από κοινού με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Φραγκίσκο Σέργη επίσκεψη στη ΒΙΑΛ, όπου ενημερώθηκαν από τον διοικητή της δομής και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου για την κατάσταση στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης και την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ