26.6.2017 10:07

Ξέρει η κυβέρνηση τι δήλωσε ο Χαρίτσης για το αεροδρόμιο;

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε ο  βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπλ. υπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση από τη Χίο για επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη για το ίδιο και σε παλαιότερη απάντηση, το υπουργείο Οικονομίας είχε απαντήσει ότι οι όποιες δυνατότητες χρηματοδότησης περνούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.

Μετά και τις δηλώσεις του αναπλ. υπουργού, ο κ. Μηταράκης επανέρχεται με αίτημα κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή, ζητώντας να αναλυθούν οι εξαγγελίες Χαρίτση.

Για το θέμα μάλιστα κατέθεσε και την παρακάτω Ερώτηση:

«Ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, συνοδεύοντας την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. έκανε δηλώσεις αναφορικά με το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ακόμη, συμφωνήθηκε σήμερα ο Δήμος Χίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να υποβάλουν από κοινού την πρότασή τους για την χρηματοδότηση μελέτης επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου, ένα έργο κρίσιμης σημασίας για το νησί. Περιμένουμε και άλλες αντίστοιχες προτάσεις.»

Στις απαντήσεις που έλαβα από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην με αρ. 5050/19.4.2017 ερώτησή μου αναφορικά με τις υποδομές της Χίου, στο θέμα του αεροδρομίου με πληροφορούν μεν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων (μέσω του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ), αλλά τίποτα συγκεκριμένο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Επειδή

•το αεροδρόμιο της Χίου είναι ένα έργο πνοής, απαραίτητο για το νησί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

•δε χωρούν άλλες καθυστερήσεις και ολιγωρία για το έργο του αεροδρομίου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Ποια είναι  η ακριβής συμφωνία και δέσμευση που αναλήφθηκε κατά την επίσκεψη του αν. υπουργού στη Χίο για το αεροδρόμιο; Τι περιλαμβάνει αυτή ως προς τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, ποια η πηγή χρηματοδότησης και ποιο το ποσό που συμφωνήθηκε ότι μπορεί να χορηγηθεί;

2.Πώς συμβιβάζονται οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις του αν. Υπουργού Οικονομίας με τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε έργα εκσυγχρονισμού σε αεροδρόμια, αν αυτά είναι προς ιδιωτικοποίηση» (Πρακτικά Ολομέλειας, Συνεδρίαση ΟΓ 13.2.2017), απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου για το αεροδρόμιο Χίου; Έχει υπάρξει συνεννόηση και σχετική συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων (υπουργών) για το θέμα;

Παρακαλώ να μου χορηγηθεί κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά στη συμφωνία μεταξύ του αν. Υπουργού Ανάπτυξης, του Δήμου Χίου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και σε ενδεχόμενες ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί έκτοτε».

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ