7.6.2022 14:19

Βαρβιτσιώτης: Πάντοτε θα βάζουμε ψηλά τα ναυτιλιακά μας συμφέροντα

«Φέτος η ελληνική ναυτιλία αναδείχθηκε πάλι πρωτοπόρα», ανέφερε σημειώνοντας ότι «έχει φτάσει να διακινεί το 1/3 των καυσίμων που διακινούνται με πλοία, το 1/6 των εμπορευματοκιβωτίων και το 1/5 των ξηρών φορτίων»

«Πάντοτε θα βάζουμε ψηλά τα ναυτιλιακά μας συμφέροντα, σε οποιοδήποτε τραπέζι διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωσή του στο emea.gr, στο περιθώριο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, «Ποσειδώνια 2022».

Όπως επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, τα Ποσειδώνια φέτος είναι μεγαλύτερα παρά ποτέ σε επίπεδο εκθετών, ιδιαιτέρως «αν σκεφτούμε το γεγονός ότι λείπουν και οι Κινέζοι επισκέπτες, λόγω των τουριστικών περιορισμών, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει».

«Φέτος η ελληνική ναυτιλία αναδείχθηκε πάλι πρωτοπόρα», ανέφερε σημειώνοντας ότι «έχει φτάσει να διακινεί το 1/3 των καυσίμων που διακινούνται με πλοία, το 1/6 των εμπορευματοκιβωτίων και το 1/5 των ξηρών φορτίων».

«Αυτό δίνει στη χώρα μια τεράστια δύναμη, δίνει στους Έλληνες προοπτικές ανάπτυξης. Και όσο περισσότερο "αγκαλιάζουμε" την ελληνική ναυτιλία, είτε μέσα από επενδύσεις της ναυτιλίας στην ξηρά, είτε μέσα από την εμβάθυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής και όλων των συναφών λειτουργιών νομίζω πως η χώρα θα βγει πολύ ωφελημένη», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Η έκθεση δίνει ξεκάθαρα μια προβολή στην Ελλάδα», ανέφερε και τόνισε ότι «και η Ελλάδα βάζει πάρα πολύ ψηλά τα ναυτιλιακά της συμφέροντα». «Βάλαμε βέτο στην τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σχέδιο που υπήρχε για απαγόρευση μεταφοράς φορτίων ρωσικού πετρελαίου προς τρίτες χώρες και πετύχαμε να μην υλοποιηθεί», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ