26.11.2019 16:16

Υποχώρηση της κυβέρνησης φέρνουν οι μαζικές αντιδράσεις του Βορείου Αιγαίου

Σκέψεις για μείωση του αριθμού κάτω των 7.000 και αλλαγή του χώρου δημιουργίας νέων δομών

Εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο δρομολογούν οι μαζικές αντιδράσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με το κυβερνητικό επιτελείο να οδηγείται – όπως όλα δείχνουν- σε οπισθοχώρηση.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι αντιλήφθηκε το επικοινωνιακό Βατερλό με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, θέτοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο ανακοίνωσης μείωσης των χωρητικοτήτων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν στο Politischios.gr, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακοινώσει νέες δομές χωρητικότητας μεταξύ 3 και 4.000 ατόμων, σε μία προσπάθεια αφενός να πειστεί η κοινή γνώμη, αφετέρου να μπορέσουν οι τοπικοί Βουλευτές να υποστηρίξουν με περισσότερη άνεση τα κυβερνητικά μέτρα.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό το γεγονός ότι και η ίδια η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι, παρά τον σθεναρό αγώνα των Βουλευτών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις δημόσιες τοποθετήσεις Μηταράκη, την περασμένη εβδομάδα, η τοπική κοινωνία αρνήθηκε να συζητήσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο δημιουργίας δομών της τάξεως των 7.000.

Επιπλέον, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι πέρα των Βουλευτών, η κυβερνητική γραμμή δεν υποστηρίχθηκε ούτε από τη βάση ούτε από τα στελέχη της Ν.Δ. που προτίμησαν τη σιωπή και την αφάνεια παρά τη δημόσια παρέμβαση.

Αλλάζουν χώρο;

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο η νέα δομή που είχε εξαγγελθεί ήταν στο τρίγωνο Πιτυούς- Συκιάδας- Λαγκάδας, με αποτέλεσμα να αντιδρούν όχι ένα αλλά τρία χωριά, η Κυβέρνηση ξεκίνησε να μελετά εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», η Κυβέρνηση φαίνεται ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα το Πιτυός εξετάζοντας δύο εκτάσεις.

Η πρώτη έκταση είναι δημοτική και έχει ίση απόσταση και από την Κιβωτό και από το Πιτυός αλλά χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρησή της, η δεύτερη έκταση είναι δημόσια όμως είναι σε πιο δύσβατο σημείο από τη δημοτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κλιμάκια των τεχνικών την αποκλείουν εντελώς.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ