30.4.2020 10:52

Υπηρεσία Ασύλου: Μετεγκατάσταση στη δομή της καραντίνας ή κάπου αλλού;

Τα σενάρια και ο διαγωνισμός που θα κρίνει την μετεγκατάσταση από τη ΒΙ.ΑΛ.

Νέες συζητήσεις σχετικά με τη χρήση του κτιρίου της «Αλήθειας» στην περιοχή της Λευκωνιάς, αναζωπύρωσε η ανάρτηση στη Διαύγεια της σύμβασης μεταξύ του ιδιώτη και του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η πρόβλεψη εντός της σύμβασης ότι, το ακίνητο στο οποίο στεγάζονταν μέχρι πριν 3 χρόνια ο όμιλος Μ.Μ.Ε. της «Αλήθειας» μπορεί αφενός να ανανεωθεί για άλλους 7 μήνες με το ίδιο μίσθωμα και τους υπόλοιπους όρους, αφετέρου ότι μετά τη μίσθωσή του από το Υπ. Μετανάστευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό σε άλλο δημόσιο φορέα ή διεθνή οργανισμό, δημιούργησε βάσιμες υποψίες ότι το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία της Υπηρεσίας Ασύλου, κάτι για το οποίο εξ αρχής είχαν δηλώσει την κάθετη άρνησή τους οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Τι συμβαίνει όμως με την Υπηρεσία Ασύλου; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει ο διαγωνισμός ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και είχε προκηρυχθεί πριν από την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων της «Αλήθειας». Σε αυτόν τον διαγωνισμό η εταιρεία «Εκδόσεις Αλήθεια ΕΠΕ» δεν είχε πάρει μέρος, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του «π» το ενδιαφέρον ιδιωτών για την παραχώρηση ακινήτων στο Υπ. Μετανάστευσης υπήρξε έντονο.

Μάλιστα οι πληροφορίες που φθάνουν στον «π» μέσα από το γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου στη Χίο, κάνουν λόγο για αξιόλογες προτάσεις οι οποίες εξετάζονται, ενώ αυτές τις πληροφορίες ενισχύει και η επίσκεψη στη Χίο, στελέχους του Υπ. Μετανάστευσης στο νησί, την περασμένη εβδομάδα, το οποίο εξέτασε ένα από τα επικρατέστερα ακίνητα προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλόλητα του χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ- χωρίς κανείς να μπορεί να διαβεβαιώσει επίσημα για τη μη χρήση του κτιρίου της καραντίνας ως δομής ασύλου- τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και η κατοχύρωση του αναδόχου αναμένονται εντός Μαΐου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ