2.11.2021 14:25

Υπ. Παιδείας: Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τη διανομή σχολικών γευμάτων

Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων, λόγω της σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ, από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, «βούληση του Υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στο διαγωνισμό».

Υπογραμμίζεται δε ότι οι επιχειρήσεις αυτές «είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ» και πως πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες)» εκφράζοντας παράλληλα την κατάπληξή του για τα σχετικά σχόλια τα οποία, όπως υπογραμμίζει, «είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό (κατά 22,6% ή 16,6 εκ. ευρώ), 21% αύξηση του αριθμού γευμάτων, καθώς και διεύρυνση των σχολικών μονάδων (268 περισσότερες), καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ