Πολιτική

12/6/18 18:13

τελ. ενημ.: 12/6/18 18:14

Τριπλασιάζει τον προϋπολογισμό για το μεταναστευτικό μέχρι το 2027 η Κομισιόν

Τον τριπλασιασμό της χρηματοδότησης για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων προτείνει η Κομισιόν για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε. 2021-2027.

Η πρόταση της Επιτροπής, η οποία προβλέπει κονδύλια 34,9 δισ. ευρώ, αποτελεί απάντηση στις αυξανόμενες προκλήσεις που συνδέονται με τη μετανάστευση, την κινητικότητα και την ασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται πιο ευέλικτα χρηματοδοτικά μέσα για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα νέο, χωριστό ταμείο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα ενισχυθεί με ένα νέο μόνιμο σώμα περίπου 10.000 συνοριοφυλάκων.

Το νέο ταμείο για τα σύνορα θα συμβάλει, επίσης, στη διενέργεια τελωνειακών ελέγχων από τα κράτη – μέλη, χρηματοδοτώντας τον εξοπλισμό των εν λόγω ελέγχων.

Ο  αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ότι «η αυξημένη ευελιξία των χρηματοδοτικών μας μέσων σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε γρήγορη στήριξη στα κράτη - μέλη, όπου τη χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται και ιδίως σε περίπτωση κρίσης.»

Από την πλευρά του, ο Eπίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογράμμισε ότι «η ενισχυμένη χρηματοδότηση θα είναι καίριας σημασίας για να διασφαλιστεί ότι είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τις εξής πολιτικές προτεραιότητες:

  • περαιτέρω διασφάλιση των εξωτερικών μας συνόρων
  • συνεχιζόμενη παροχή προστασίας σε όσους την έχουν ανάγκη
  • καλύτερη υποστήριξη των προσπαθειών για νόμιμη μετανάστευση και ένταξη
  • καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, και αποτελεσματική
  • ταχεία επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής»

naftemporiki.gr

Σχόλια: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση