17.7.2019 9:37

Τριμερής σύσκεψη για να απογειωθεί το… αεροδρόμιο

Μέχρι την άνοιξη του 2020 ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου

Με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία των αρμόδιων διευθυντικών στελεχών και είχε ως θέμα συζήτησης το Αεροδρόμιο της Χίου.

Ο κ. Μηταράκης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να τεθεί το έργο του Αεροδρομίου της Χίου υψηλά στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας, γεγονός για το οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι βασικές προτεραιότητες είναι η επέκταση του διαδρόμου και η βελτίωση του κτηρίου του αεροδρομίου. Αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την επέκταση του διαδρόμου και για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού. Παράλληλα, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε να παρακολουθεί εντατικά το έργο ώστε σύντομα να έχουμε σύντομα απτά αποτελέσματα. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Το Αεροδρόμιο της Χίου είναι βασική μου προτεραιότητα, καθώς μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την ανάπτυξη του νησιού. Είναι ένα έργο πνοής που θα βοηθήσει ευρύτερα τη Χίο. Δεσμεύομαι να παρακολουθώ στενά το έργο. Η περίοδος του χαμένου χρόνου για τη Χίο ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τώρα μπορούμε!».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ