22.6.2017 13:39

Του θύμισε τις εξαγγελίες του

Τις δύο εξαγγελίες που έκανε από τη Χίο τον Ιανουάριο του 2017 θυμίζει στον υπουργό Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης με επιστολή του, ζητώντας να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Κάρμαντζης αναφέρεται στην λειτουργία Ειδικού Σχολείου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου για την απόκτηση του διπλώματος Γ’ Μηχανικού από αποφοίτους του Ναυτικού Λυκείου του νησιού και τη λειτουργία Σχολής Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων στο πλαίσιο της Ακαδημίας των Οινουσσών.

Αναλυτικά ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στη Χίο τον Ιανουάριο 2017 είχατε αποδεχτεί σχετικά αιτήματά μας και είχατε εξαγγείλει τη λειτουργία Ειδικού Σχολείου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου για την απόκτηση του διπλώματος Γ’ Μηχανικού από αποφοίτους του Ναυτικού Λυκείου της περιοχής μας.  Μέχρι πρότινος οι απόφοιτοι Ναυτικού Λυκείου είχαν τη δυνατότητα απόκτησης διπλώματος μέσω παρακολούθησης ειδικού σχολείου στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου. Η κατακόρυφη αύξηση των αποφοίτων στη Χίο, ωστόσο, συνηγορεί στη λειτουργία Ειδικού Σχολείου και στην Α.Ε.Ν. Χίου.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου διαθέτει και την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να υποστηρίξει πλήρως τη λειτουργία ενός τέτοιου Ειδικού Σχολείου.

Επίσης είχατε εξαγγείλει τη λειτουργία Σχολής Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων στο πλαίσιο της Ακαδημίας των Οινουσσών, πράγμα που θα αποτρέψει την οικονομική αιμορραγία δεκάδων συμπολιτών μας ναυτικών οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανάλογες σχολές εκτός Χίου.

Γνωρίζω ότι για την υλοποίηση των παραπάνω εξαγγελιών, οι οποίες έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους συμπολίτες μας, απαιτείται έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων. Παρακαλώ θερμά ωστόσο για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών προκειμένου να είναι σε θέση και το Ειδικό Σχολείο και η Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων να λειτουργήσουν κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο των αιτημάτων μας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ