6.7.2019 22:09

Το παραβάν της ελπίδας και της ανατροπής

Συνεργασία, κοινοί στόχοι και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης το ζητούμενο για τη Χίο την επομένη των εκλογών

Στην πιο κρίσιμη καμπή για το νησί αλλά και τη χώρα συνολικότερα, η Χίος καλείται την Κυριακή να εκλέξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκείνα τα πρόσωπα που θα διασφαλίσουν ότι η 4ετία που έρχεται δεν θα αποτελέσει ακόμα μία χαμένη ευκαιρία για έργα πνοής και ανάπτυξης στο νησί.

Η «κολλημένη» εδώ και 2 δεκαετίες ατζέντα στα ημιτελή έργα θα πρέπει επιτέλους να αποτελέσει παρελθόν, ώστε φράγμα Κόρης Γεφύρι, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Μαρίνα και νερό σύντομα να αντιμετωπίζονται ως παραδείγματα αποφυγής λαθών του παρελθόντος. Ενός παρελθόντος που δίδαξε ότι η συνεργασία και ο ορισμός στόχων είναι πάνω από την κομματική λογική και τις προσωπικές φιλοδοξίες κι επιδιώξεις.

Την Κυριακή ο Χιώτης καλείται να ορίσει τη μοίρα του μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία τα υπόλοιπα νησιά βγήκαν νικητές όχι όμως και η Χίος.

Οι απαραίτητες συνεργασίες

Βασικό κριτήριο του Χιώτη, θα πρέπει να αποτελέσει η δυνατότητα συνεργασίας του οποιουδήποτε υποψηφίου τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και με τον έτερο υποψήφιό του από το αντίπαλο κόμμα. Η λογική που θέλει την κομματική γραμμή και την προσωπική φιλοδοξία να επιβάλλεται στο κοινό καλό, όχι μόνο πρέπει να καταδικαστεί αλλά και να απομονωθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Οι αυριανοί εκπρόσωποι της Χίου στο Κοινοβούλιο, οφείλουν να συνεργαστούν, οφείλουν να ξεπεράσουν τα στεγανά που θέτουν τα κόμματα, οφείλουν να παλέψουν, οφείλουν να διεκδικήσουν από την αυριανή κεντρική διοίκηση.   

Μία κεντρική διοίκηση στην οποία πρέπει να έχουν προσβάσεις, πρέπει ο λόγος τους να είναι λόγος ουσιαστικής παρέμβασης ώστε να μην αρκούνται σε απλή καταγραφή και μεταφορά γεγονότων και καταστάσεων αλλά να είναι σε θέση να επιβληθούν για το κοινό καλό.

Οι βασικοί πυλώνες

Ίσως το πιο βασικό ζητούμενο την επομένη των εκλογών είναι η ικανότητα σχεδιασμού των αυριανών Βουλευτών. Η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να τεθούν κοινοί στόχοι που θα υπηρετηθούν πιστά από κυβερνητικό και αντιπολιτευόμενο Βουλευτή αποτελεί το Α και το Ω στην πορεία της εξόδου της Χίου από την παρατεταμένη κρίση.

Άλλωστε το παράδειγμα των Βουλευτών στα Δωδεκάνησα ή στις Κυκλάδες, μαρτυρά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η υποβολή κοινών αιτημάτων και η επίτευξή τους με κάθε μέσο, αποτελούν το μόνο σίγουρο δρόμο αν δεν θέλουμε τη συρρίκνωση της Χίου και της οικονομικής ευρωστίας που τη συνοδεύει επί σειρά ετών.

Την Κυριακή η Χίος δεν επιλέγει παραλία. Επιλέγει εκπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και οι εκπρόσωποί της οφείλουν να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουν το νησί στην ανάπτυξη ανεξάρτητα από το αν γεννήθηκαν ή όχι σε αυτό.

Την Κυριακή η λογική που διακρίνει τους Χιώτες οφείλει να πρυτανεύσει. Με τα παραπάνω ως γνώμονα και με την ευχή το αισθητήριο του Χιώτη να επιβληθεί στις σειρήνες του λαϊκισμού η απόφαση θα είναι κάτι παραπάνω από σωστή.

Καλή ψήφο…

«π»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ