23.12.2021 12:19

Το ΚΚΕ στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων της εταιρείας «Αφοί Κασσουδάκης ΑΕ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητά να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων στη μεταφορική εταιρεία «Αφοί Κασσουδάκης ΑΕ», κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης:

«Λίγα 24ωρα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στη μεταφορική εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ πετάχτηκαν κυριολεκτικά στον δρόμο, απλήρωτοι και χωρίς να διασφαλίζεται κανένα δικαίωμά τους.

Η εργοδοσία ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι σταματάει η λειτουργία της εταιρείας και ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ταμείο για να τους αποπληρώσει τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη, ούτε να τους καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων. Φυσικά ούτε λόγος δεν γίνεται για τις δεκάδες άδειες που χρωστάει στην πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να τους απολύσει, γιατί δεν μπορεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις τους, κρατώντας τους ουσιαστικά ομήρους. Μάλιστα, τους κάλεσε να απευθυνθούν σε δικηγόρο για να καταφέρουν να πάρουν όσα τους χρωστάει.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι και κυριαρχεί μεγάλη αβεβαιότητα για το "τι μέλλει γενέσθαι" με το εισόδημά τους.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει τώρα κρατική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μεροκάματα οι εργαζόμενοι.

  • Να πληρωθούν μέχρι και της τελευταίας μέρας των αδειών που τους χρωστάει η εργοδοσία.

  • Να καταβληθούν όλες οι υπερωρίες.

  • Να αποδοθεί στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων.

  • Να δοθεί πλήρης αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους εργαζόμενους».

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικής αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ βρέθηκε στο Κέντρο Διανομής της μεταφορικής εταιρείας «Αφοι Κασσουδάκης ΑΕ» στη Μάνδρα Αττικής.

Τα μέλη του Κόμματος συζήτησαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς «ομηρίας» αφού δεν έχουν απολυθεί ενώ η εταιρία έχει σταματήσει τη λειτουργία της από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν 3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα χωρίς να έχουν πληρωθεί από τον εργοδότη τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη, το Δώρο Χριστουγέννων και τις δεκάδες άδειες που χρωστάει στην πλειοψηφία των εργαζομένων. 

Ο Γιάννης Γκιόκας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Επίσης επιβεβαίωσε ότι θα ενημερωθούν για την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αλλά και θα απαιτήσει επείγοντα μέτρα στήριξής τους μπροστά και στην περίοδο των γιορτών. 

ΠΗΓΗ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ