11.6.2018 10:05

Το Κίνημα Αλλαγής ενάντια στην κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ

Στις 30 Ιουνίου σε πέντε νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Κως, Λέρος και Σάμος) καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ και από 17% ανέρχεται στο 24% μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα. Διαχρονικά υπήρχε μία ιδιαίτερα “ευαίσθητη” φορολογική πολιτική στα νησιά μας κυρίως λόγω απόστασης από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και ακριτικότητας όπως το νησί μας, η Χίος. Το κράτος μεριμνούσε ούτως ώστε να μην διαφέρει η τιμολόγηση των αγαθών και υπηρεσιών των νησιών από την υπόλοιπη χώρα και έτσι να μην υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια των τιμών από αυτήν που ισχύει μέχρι σήμερα.

 Αυτήν την στιγμή γινόμαστε θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία με την διγλωσσία της κατηγορεί την Ε.Ε. και τους θεσμούς για αυτήν την απόφαση την ώρα που το μέτρο είναι ήδη προτεινόμενο από το πρώτο μνημόνιο. Είναι λοιπόν μία πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, μια λάθος απόφαση, την οποία δεν είχε το θάρρος να πάρει ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Άραγε για πόσο ακόμα θα ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ότι είναι αριστερή την ώρα που γονατίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μόνο για να επιτύχει υπερπλεονάσματα και φούσκες, αφήνοντας στο περιθώριο την κοινωνία και την αγορά;

  Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα απορροφηθεί ο ΦΠΑ από τον τουρισμό στα νησιά μας. Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Χίου αναρωτιόμαστε που ακριβώς βλέπει τον τουρισμό ο κύριος Τσακαλώτος την ώρα που τα νούμερα είναι απελπιστικά. Προφανώς προσβλέπουν στην απορρόφηση του ΦΠΑ μέσω της αγοράς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές πλήττοντας για άλλη μία φορά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Χίου στέκεται δίπλα στην κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνοντας παρόν και έτοιμο να δώσει λύσεις και προτάσεις απέναντι σε αυτό το δυσβάσταχτο μέτρο για τον τόπο μας. Είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που είναι λανθασμένη. Ήδη από τον Δεκέμβριο του ‘17 έχουμε ζητήσει στην Βουλή παράταση ενός έτους για την επιβολή του ΦΠΑ στα νησιά και δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την μελέτη μόνιμων μέτρων στήριξης των νησιών. Ακόμη  έχουμε καταθέσει ήδη αντιπρόταση επάνω στο πόρισμα της οικονομικής επιτροπής της Βουλής που υπολογίζει εισφορές 75 εκατομμυρίων από την επιβολή του ΦΠΑ 24%.Περιμένουμε την στήριξη και των άλλων κομμάτων αλλά και των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση κλείνει όμως τα αυτιά της στις εκκλήσεις μας και στέλνει τα νησιά μας στα βράχια. Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ