31.10.2021 10:31

Το ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Πριν από λίγες μέρες, το ναυάγιο ανοιχτά του νησιού μας, κατέδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του Προσφυγικού - μεταναστευτικού.

 Ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών κατέγραψε 4 ανθρώπους. Στον απόηχο του γεγονότος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κύριος Νότης  Μηταράκης προέβη σε δηλώσεις όπου τόνισε τις ευθύνες της Τουρκίας σχετικά με τους ανθρωπο-διακινητές, ενώ υπογράμμισε και την ευθύνη της Ε.Ε. η οποία οφείλει να επιβληθεί στην Τουρκία.

 Αυτά μας λένε ο υπουργός και η κυβέρνηση έχοντας ως βασικό άξονα της πολιτικής τους την δημιουργία φαραωνικών δομών στα νησιά μας και δείχνοντας ότι το ζήτημα μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα με την κατάλληλη βέβαια χρηματοδότηση.

Αυτά μας λέει ο υπουργός και η κυβέρνηση, οι οποίοι στηρίζουν πολιτικές πρωτοβουλίες και απόψεις όπως του Όρμπαν, απόψεις που αντιτίθενται σθεναρά σε ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης που θα προβλέπει συνολικό σχέδιο και μηχανισμό καταγραφής-ταυτοποίησης-μετεγκατάστασης και εξέτασης ασύλου στα πλαίσια μιας πραγματικής κι όχι επίπλαστης αλληλεγγύης, μιας πραγματικής ανάληψης ευθυνών από την Ε.Ε.

Αυτά μας τα λέει ο υπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν έχουν άλλο σχέδιο εκτός από αυτό του μικρότερου πολιτικού "κόστους" : Να φορτώσουν δηλαδή όλο αυτό το πρόβλημα σε 3 νησιά.

Παράλληλα με αυτά είχαμε την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ. Ο νέος πρόεδρος, λοιπόν, κ. Μπλάτζιος, με το καλημέρα προχώρησε σε συνέντευξη καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του τόσο στον κόσμο που πρόσκειται στο κόμμα του όσο και στον υπόλοιπο λαό της Χίου ότι είναι άνθρωπος απόλυτα ταγμένος στο πλευρό του κυρίου  Μηταράκη, ότι είναι άνθρωπος της κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν μας αποκάλυψε ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική του υπουργού, θεωρώντας την έλευση των ΜΑΤ στη Χίο τον Φλεβάρη του 20', ως ένα "ατυχές" γεγονός..!

Μας εκμυστηρεύτηκε επίσης ότι ο λαός της Χίου επιθυμεί την δομή για την σταθερότητα και την ασφάλεια του! Και ρωτάμε εμείς τον κύριο Μπλάτζιο γιατί έπρεπε να έρθουν τα ΜΑΤ αφού είναι έτσι όπως τα λέτε;

Γιατί έκτοτε το υπουργείο δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική κίνηση για την δημιουργία της υπερδομής αφού η πλειοψηφία την θέλει;

Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο η παράταξη που ήσασταν υποψήφιος είναι πρώτη, έχει κατ’ επανάληψη πάρει ομόφωνες αποφάσεις που αντιβαίνουν τα όσα λέτε;

 Με λύπη παρατηρούμε ότι ένας νεαρός συντοπίτης μας εντάσσεται τόσο εύκολα στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κ. Μηταράκη και ασπάζεται καταστροφικές πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου που ο ίδιος ζει.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παραμείνει σταθερό στις θέσεις του:

1. Οριστικό κλείσιμο της Βιάλ

2.Νεο σύμφωνο μετανάστευσης που θα χαρακτηρίζεται από πραγματική αλληλεγγύη, με ένα συνολικό σχέδιο για μηχανισμό καταγραφής, ταυτοποίησης, μετεγκατάστασης και εξέτασης ασύλου.

3.Να κατοχυρωθεί ότι στην παραμεθόριο δεν θα γίνεται η εξέταση ασύλου.

4.Δημιουργια μικρής δομής των 500 ατόμων μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ