24.1.2019 12:00

«Θεωρούμε αυτονόητη την προστασία των 14 μνημείων και κτιρίων»

Η ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, αναφορικά με τα 14 ακίνητα Χίου που εξαιρέθηκαν από την υπαγωγή στο «Υπερταμείο»:

Στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία εξαιρούνται από την υπαγωγή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) 2.330 ακίνητα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, περιλαμβάνονται, όπως έχει γίνει γνωστό, και 14 τέτοια ακίνητα στη Χίο, πλήρους κυριότητας του δημοσίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται πολλά κτίσματα του Κάστρου Χίου, αλλά και νεότερα κτίρια, όπως το Rex ή αυτό που στεγάζει το Πρωτοδικείο.

Προφανώς θεωρούμε αυτονόητη πράξη την προστασία αυτών των μνημείων και κτιρίων. Επιπλέον, όπως προκύπτει και από δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, επίκειται άμεσα νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ενισχύεται περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο προστασίας, αλλά θα διευρύνεται και με νεότερα μνημεία ο κατάλογος των εξαιρεθέντων ακινήτων. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε δε ότι στην ομάδα των 14 ακινήτων της Χίου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις ακινήτων που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου είχε ζητήσει να εξαιρεθούν.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ