18.2.2022 11:42

Θαύμα! Βρήκε τη φωνή της η ΝΟΔΕ Χίου και βλέπει εξωθεσμικούς και σπατάλη δημοσίου χρήματος

Τα όρια της γραφικότητας αγγίζει πλέον οποιαδήποτε παρέμβαση της ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΝΟΔΕ Χίου, η οποία βρίσκει – την κατά τα άλλα χαμένη- λαλιά της, μόνο όποτε θίγεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη νέα δομή στο Θόλος.

Αυτή τη φορά η ΝΟΔΕ Χίου, σε ανακοίνωσή της, εφευρίσκει το αφήγημα της κατευθυνόμενης διαμαρτυρίας, κάνοντας λόγο μάλιστα για συνεργασία της Περιφέρειας με… εξωθεσμικούς.

«Ως ΔΕΕΠ Χίου συντασσόμαστε με το δελτίο τύπου της ΔΕΕΠ Λέσβου και καταδικάζουμε με τη σειρά μας την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να καλύψει τις δαπάνες για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, στις 23 Φεβρουαρίου, κατά της δημιουργίας της νέας δομής. Σαφέστατα, η διαμαρτυρία, η ειρηνική συνάθροιση και η διαδήλωση των πολιτών είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, και υπέρτατη δημοκρατική έκφραση.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μια «αυτόβουλη» διαμαρτυρία της κοινωνίας αλλά μια διαδήλωση, που καθοδηγείται και χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Αρχή και σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με εξωθεσμικούς. Η Περιφερειακή Αρχή ξεχνάει ότι είναι διαχειριστής του δημόσιου χρήματος!!! Δυστυχώς, ορισμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες εξακολουθούν να εθελοτυφλούν στο όνομα του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης των μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων. Αρνούνται να αποδεχθούν ότι οι εικασίες και οι ισχυρισμοί τους για το μεταναστευτικό διαψεύστηκαν, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να επικαλούνται καταστάσεις μιας άλλης περιόδου, όπου τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Για ακόμη μια φορά, τους θυμίζουμε ότι, σήμερα, τα σύνορα μας φυλάσσονται, οι μεταναστευτικές ροές παραμένουν σταθερά χαμηλές και η αποσυμφόρηση του νησιού μας έγινε πράξη. Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, με πρώτο τον Περιφερειάρχη μας να αντιληφθεί ότι στα πιο δύσκολα ζητήματα, όπως είναι τα ΕΘΝΙΚΑ, ο δρόμος είναι της ουσίας και όχι του εντυπωσιασμού, του λαϊκισμού και της διχόνοιας, όπως δημιουργεί η σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε με τίτλο «ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ»».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ