22.6.2020 14:54

Τετ α τετ Μιχαηλίδη – Μπουγδάνου για τα έργα στο νησί

Στο επίκεντρο της συνάντησης ο προγραμματισμός και η υλοποίησή τους

Μετά από αίτημα του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δράσεις της Περιφέρειας αναφορικά με τα μεγάλα έργα τα οποία εκκρεμούν στο νησί, αλλά και για τον προγραμματισμό της σχετικά με νέα έργα τα οποία σχεδιάζονται ή είναι απαραίτητα.

Ως προς το θέμα το αεροδρομίου, έγινε γνωστό πως από πλευράς Περιφέρειας  ολοκληρώνεται η  μελέτη για το έργο της μετατόπισης του παραλιακού δρόμου. Καθίσταται σαφές πως η όλη πρόοδος και ο προγραμματισμός των έργων βασίζεται στο τριμερές μνημόνιο το οποίο είχε υπογραφεί επί προηγούμενης διακυβέρνησης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έγινε επίσης ενημέρωση για το στάδιο των μελετών που αφορούν την εξέλιξη του φράγματος Κόρης Γεφύρι, ενώ γνωστοποιήθηκε πως αναμένεται σύντομα η επανεκκίνηση των εργασιών της ανακατασκευής του κτιρίου της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάχης υπογράμμισε το σημαντικό ζήτημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Χίου.

Ο Α. Μιχαηλίδης από την πλευρά του αναγνώρισε πως αυτό το πρόβλημα αναμφίβολα δυσχεραίνει τον έγκαιρο προγραμματισμό και την ταχεία ολοκλήρωση των έργων. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία των έργων στη Χίο, μέσα και από την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ