21.7.2021 17:09

Την Παρασκευή η πρώτη απόφαση της Δικαιοσύνης για το Θόλος;

Εκδικάστηκε η προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για πρώτη φορά Δήμος Χίου και Κοινότητας Συκιάδας με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για το θέμα της χωροθέτησης δομής στην περιοχή του Θόλους.

Αφορμή αποτέλεσε η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής μέχρι την εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων μετά από προσφυγή του Δήμου Χίου έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κυριότητα του Θόλους.

Οι κινήσεις του Δήμου Χίου

Όπως εξήγησε στον «π» η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, ο Δήμος Χίου προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών που αφορούν τον ισχυρισμό του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους.

Με την παρότρυνση του Δικηγορικού Συλλόγου ο Δήμος ανέθεσε στην δικηγόρο Αναστασία Καρατζά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης καθώς και την κατάθεση αγωγής για την κυριότητα της έκτασης.

Επιπλέον ανέθεσε στην έμπειρη δικηγόρο Γραμματική Αλοιμόνου την κατάθεση αίτησης ακυρότητας της Κοινής Υπουργικής απόφασης κατά της διοικητικής πράξης της χωροθέτησης νέας δομής στην περιοχή του Θόλους.

Σε πρώτη φάση, το Δικαστήριο άκουσε τις δύο πλευρές και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την Παρασκευή να εκδώσει απόφαση για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που αυτά θα εκδικαστούν.

Στην πρώτη δικαστική σύγκρουση έδωσαν το «παρών» εκτός από τους δικηγόρους, η πρόεδρος του Δ.Σ. Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, ο πρόεδρος της Συκιάδας Κώστας Μαυρέλος, υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου καθώς και στελέχη του Υπ. Μετανάστευσης από την Αθήνα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ