27.8.2017 10:59

Τελικά όλα γίνονται διαπιστώνει η Παγχιακή Επιτροπή και απευθύνει καυτά ερωτήματα που κανείς δεν θα τολμήσει (ως συνήθως) να απαντήσει

Την πλήρη επιβεβαίωση των ισχυρισμών της μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο προσφυγικό διαπιστώνει στην πρώτη «μετακαλοκαιρινή» παρέμβαση της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Σε μια τεκμηριωμένη ανακοίνωση χαρακτηρίζει την Ύπατη Αρμοστεία «αφεντικό της Χίου» και απευθύνει σειρά ερωτημάτων στον πολιτικό κόσμο του νησιού, τα οποία, ως συνήθως, κανένας δεν θα τολμήσει να απαντήσει. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Τελικά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι μπορεί να γίνει αποσυμφόρηση …. Όλα είναι θέμα βούλησης του ‘’αφεντικού ’’.

Και φεύγουν, και χώροι υπάρχουν στην ενδοχώρα, και δεν απαγορεύεται να μετακινηθούν, και δεν κατέρρευσε καμιά συμφωνία με αυτές τις μετακινήσεις, και η διαδικασία ασύλου δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί στα νησιά.

Και όλα αυτά χωρίς ΠΡΟΚΕΚΑ, χωρίς πρότυπο GIGA Κέντρο.

Μετά τη δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση του Χιώτικου Λαού στις 15/06/2017 και την δημόσια καταγγελία μας, το ‘’αφεντικό της Χίου’’ (Ύπατη Αρμοστεία) αποφάσισε να αρχίσει τη ΄΄συρρίκνωση ΄΄ της Σούδας.

(Το κλείσιμό της είναι πάγιο αίτημα του χιακού λαού από την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία τον Σεπτέμβριο του 2016), οπότε ταυτοχρόνως έμπρακτα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τον δόλιο τεχνητό εγκλωβισμό που εφάρμοζε πεισματικά και ασφυκτικά σε συνεργασία με το υπουργείο και τους ντόπιους εντολοδόχους, εδώ και δύο χρόνια.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ δεν θα κάνει αποδεκτές τις ψεύτικες δικαιολογίες των δύο τελευταίων ετών (δήθεν δεν επιτρέπεται ,δήθεν δεν έχουμε χώρους, δήθεν θα καταρρεύσει η συμφωνία, δήθεν απαιτείται ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ). Τώρα πλέον επιβεβαιώθηκαν στην πράξη όλα όσα είχαμε καταγγείλει .

Κατέρρευσαν ακόμη, τα «αλάθητα και ανεξάρτητα » πορίσματα της διαπαραταξιακής επιτροπής που προήλθαν μετά και από τις «τυχαίες» επισκέψεις για δήθεν ενημέρωση των μελών της, υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου και της αστυνομίας.

Αυτό γιατί απροκάλυπτα το υπουργείο επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανεπάρκεια και παντελή έλλειψη σχεδιασμού στο μεταναστευτικό, μετέφερε 51 άτομα από την Σάμο προτού καν καταγραφούν εκεί, στην Χίο.

Αποδείχθηκε περίτρανα , ότι η δημιουργία νέας δομής στο νησί (την οποία επιμόνως εξακολουθούν να ζητούν η ομάδα των τεσσάρων και ο αντιδήμαρχος Σούδας κ. Καραμανής με πρόσφατες δηλώσεις αναμασώντας την γνωστή καραμέλα), με την πρόφαση της αναγκαιότητας λειτουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ ,το μόνο που θα προσφέρει θα είναι:

Την αύξηση της χωρητικότητας του νησιού σε εγκλωβισμένους, και την δυνατότητα μεταφοράς μεταναστευτικών πληθυσμών από άλλα νησιά στην Χίο ανάλογα με την βούληση του υπουργείου .

Στον χιακό λαό οφείλονται απαντήσεις:

· Η ομάδα των τεσσάρων που ζητά με μια φωνή ,άκριτα από τους εκβιαστές του νησιού και τους δημιουργούς του προβλήματος την δημιουργία φυλακής ,γιατί δεν βάζει ούτε αριθμητικό όριο αλλά ούτε και χρονικό για την παραμονή μεταναστευτικών πληθυσμών; Ας απαντήσουν στο απλό ερώτημα :Πόσοι και για πόσο αντί να εκλιπαρούν δημιουργία φυλακής και νέου κέντρου .

· Η ΝΔ συμφωνεί με τις επανειλημμένες συνεχείς εκκλήσεις του βουλευτή της για την δημιουργία φυλακής ψυχών στην Χίο, και τον παρατεταμένο εγκλωβισμό μεταναστών;

· Τα πολιτικά κόμματα, και τα θεσμικά όργανα στο νησί Περιφέρειας και Δήμου, οφείλουν να διευκρινίσουν αν συμφωνούν και πιστεύουν ,ότι για τα νησιά πρέπει να ισχύσει ότι ακριβώς πέτυχαν ομόφωνα οι βουλευτές του παραμεθόριου νομού του Εβρου ,(δηλαδή κανένα κέντρο παραμονής και κράτησης αλλά μόνο καταγραφής). Συμφωνούν με την δημιουργία παράλληλων ανεξέλεγκτων δομών στο νησί με την ενοικίαση συνεχώς πολλών νέων χώρων;

Οι Χιώτες τώρα γνωρίζουν,

Γνωρίζουν γιατί δεν υπέκυψαν , όταν τους παρουσίαζαν ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και διαφήμιζαν την κατασκευή νέων κέντρων ως μόνη λύση (ΧΑΔΑ, Μερσινίδι, 18, Ολύμποι κλπ). Γνωρίζουν επίσης γιατί δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα ύποπτα διαφαινόμενα σενάρια ψεύτικης αναγκαιότητας για δημιουργία κέντρων καταστροφικών για το νησί μας.·

Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουν την αύξηση και μονιμοποίηση τέτοιου πληθυσμού στο γεωπολιτικά ευαίσθητο νησί μας

ΥΓ: Καλό θα είναι οι ντόπιοι συνεργάτες του ‘’αφεντικού’’ να μην ‘’πανηγυρίζουν ‘’ ,αφού κατά αυτούς , όλα όσα καταγγείλαμε , ήταν ψευδή και ο στόχος της αποσυμφόρησης , ουτοπικός . Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να διατυμπανίζουν τα επικίνδυνα συνεχή τους λάθη ,και να αποδέχονται ότι γνώριζαν όσα μέχρι τώρα «αρνούνταν» στις καταγγελίες μας , αποκαλώντας μάλιστα ακραία στοιχεία όλους όσους έλεγαν τα αυτονόητα.

Καιρός να συστρατευθούν (σεμνά και ουσιαστικά ) επιτέλους με τους Χιώτες (Θα το ζήσουμε σιγά σιγά κι αυτό όσο πλησιάζουμε στις εκλογές).

Ολοι κατάλαβαν ότι όταν διεκδικείς για τον τόπο σου, αυτό δεν μπορεί να συμβαδίζει με επαίνους , μνημόνια συνεργασίας με οικονομικά ανταλλάγματα ,προσλήψεις με μικροπολιτική σκοπιμότητα, δημόσιες σχέσεις ,διαλέξεις και βραβεία.

Η Χίος δεν ήταν και δεν θα γίνει τόπος εγκλωβισμού και φυλακής».

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ