25.5.2017 13:21

Τεκμηριωμένη θέση με 4 σημεία από το Στ. Κάρμαντζη

Απάντηση στην κριτική των τελευταίων ωρών ότι η Περιφέρεια έχει εξαφανιστεί από τις εξελίξεις για το προσφυγικό δίνει με επιστολή του στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου. Ο Στ. Κάρμαντζης επαναφέρει την πρόταση για το 18ο χλμ. Χίου – Βολισσού, επενδύοντας την με τρεις επιπλέον θέσεις. Αναλυτικά αναφέρει:

 

 

κ. Διευθυντά

Είναι γνωστό και αναγνωρισμένο απ’ όλους ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου εκτός από τις βοήθειες που προσέφερε στις ομάδες που περιέθαλψαν τους μετανάστες – πρόσφυγες στον Κήπο και το ΔΗΠΕΘΕ (πριν δημιουργηθεί η Σούδα) ανέλαβε και έφερε σε πέρας (με την συνεργασία και βοήθεια της οικογένειας Ζαφειράκη που διέθεσε για 6 μήνες την ιδιοκτησία της στα Ταμπάκικα) την αποσυμφόρηση του νησιού από τις πολύ μεγάλες ροές – εισόδους – (μεταναστών – προσφύγων) με την ΑΜΕΣΗ (εντός ημέρας) ταυτοποίηση και μεταφορά τους στην υπόλοιπη Ελλάδα προς την Ευρώπη.

            Αυτά μέχρι και λίγο μετά την Συμφωνία-Κοινή Δήλωση  του Μαρτίου 2016 μεταξύ Ε.Ε – Τουρκίας.

            Λίγους μήνες μετά αντιληφθήκαμε την αλλαγή των δεδομένων γι’ αυτό και καταστρώσαμενέο σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος με έξι (6) συσκέψεις όπου συμμετείχαν ο Δήμος Χίου, οι Βουλευτές, οι Υπηρεσιακοί παράγοντες, οι παραγωγικοί φορείς και μέλη της Παγχιακής Επιτροπής Πολιτών για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό.

            Οι γενικές γραμμές του σχεδιασμού (για τον οποίο θα πρέπει να ενημερωθούν εκ νέου οι Χιώτες και Χιώτισσες) είναι:

1.      Δημιουργία ενός και μόνον κλειστού καταυλισμού στο 1ο χλμ του 18ου χλμ της οδού Χίου – Βολισσού προς Ανάβατο, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη των 9χλμ από τους οικισμούς Ανάβατο – Αυγώνυμα – Πιτυός – χωριό Αίπους και 18χλμ από τη πόλη.

2.      Συμφωνία με Κυβέρνηση (και διασφάλιση με νομοθετική ρύθμιση) ότι θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι καταυλισμοί (ΒΙΑΛ – Σούδα)  την ημέρα που θα λειτουργήσει ο νέος Μοναδικός Κλειστός Καταυλισμός.

3.      Άμεση αποχώρηση (1000) χιλίων τουλάχιστον μεταναστών – προσφύγων για αποσυμφόρηση του νησιού.

4.      Άδειασμα όλων των μισθωμένων οικημάτων για λόγους εθνικής συνοχής και ασφάλειας.

Συμμετείχαμε σε Δημοτικά Συμβούλια και καταθέσαμε τον πιο πάνω σχεδιασμό, τον οποίο αποστείλαμε στο Γραφείο Πρωθυπουργού και στα συναρμόδια Υπουργεία.

Οφείλω τέλος να υπογραμμίσω ότι δεν κληθήκαμε από τον Δήμο Χίου σε καμιά από τις (14) δεκατέσσερις συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, φυσικά οι προτάσεις μας έχουν δημόσια διατυπωθεί και εξακολουθούν να ισχύουν.

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα εμείς ΟΛΟΙ και μόνο, θα πρέπει να συναποφασίσουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας σε σχέση με το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό το οποίο αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

                                                   

Φιλικά

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ