30.8.2018 11:56

ΤΕ Χίου ΚΚΕ για τη νέα καταστροφή της παραγωγής της μαστίχας από τις βροχοπτώσεις

Ευθύνες στην Κυβέρνηση που δεν προέβλεψε μέσω του ΕΛΓΑ να καλύψει τις ζημιές που πιθανά θα προέκυπταν στις μαστιχοκαλλιέργειες από τα καιρικά φαινόμενα επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η Τ.Ε Χίου του ΚΚε.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι επαναλαμβανόμενες βροχές αυτό τοκαλοκαίρι, με ιδιαίτερα καταστροφική αυτή στις 28/8/2018, έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην παραγωγή μαστίχας. Η έντονη βροχόπτωση έπληξε το σύνολο της Νότιας Χίου προκαλώντας ζημιά στο σύνολο της παραγωγής και σε πολύ ψηλό ποσοστό. Η καλλιεργητική περίοδος έφθανε στο τέλος της και έτσι το σύνολο της παραγωγής ήταν στο χωράφι (100% η ψιλή, που αποτελεί το 80% του συνόλου της παραγωγής και τουλάχιστον το 70% της χοντρής που αποτελεί το 20% του συνόλου).

Επιπλέον πρόβλημα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της μαστίχας στο σύνολό της, που θα έχει επίπτωση και στην πτώση της τιμής του παραγωγού.

Η κυβέρνηση , που απλώς παρακολουθεί τόσα χρόνια, έχει τεράστιες ευθύνες. Οι παραγωγοί, που πληρώνουν τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ δικαιούνται 100% κάλυψη τα ζημιάς.Η εικόνα της καταστροφής δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ελιγμούς, μεγάλα λόγια και κοροϊδία όπως μας έχει συνηθίσει ο κυβερνητικός ΕΛΓΑ ή οι τοπικοί βουλευτές.

Στις  μέρες μας, με το τεράστιο επίπεδο της έρευνας και της τεχνικής, είναι ανεπίτρεπτο από μια νεροποντή να καταστρέφεται η παραγωγή. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόληψη και προστασία του λαού αν πρώτα και κύρια δεν υπηρετείται η κερδοφορία του κεφαλαίου»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ