28.3.2018 12:19

«Τα ζώα δεν είναι φορολογικά αντικείμενα»

«Τα ζώα δεν είναι φορολογικά αντικείμενα», αναφέρει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τρομπούκης, σχολιάζοντας την νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς.

Αναλυτικά όπως επισημαίνει:«σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα κυβερνητικής «κωλοτούμπας». Η προχειρότητα και η ανεπάρκεια του σχεδίου νόμου για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς αναγνωρίστηκε ακόμα και από τους ίδιους στην κυβέρνηση και αναγκάστηκαν να «ανακρούσουν πρύμναν». Διατάξεις που καταργούν de facto τις φιλοζωικές οργανώσεις, που θέτουν εν αμφιβόλω τα δικαιώματα των ζώων και τα καθιστούν τελικώς φορολογικά αντικείμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Όπως υπογραμμίζει ο Κώστας Τρομπούκης: «Ούτε στα πιο σκληρά καθεστώτα τα ζώα δεν είχαν τέτοια αντιμετώπιση. Η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας. Στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση των όρων διαβίωσης των ζώων και όχι η υπονόμευσή τους. Δεν πρέπεινα επιτρέψουμε η φιλοζωία να γίνει αντικείμενο μιας ακόμα φορολογικής επινόησης της πιο ανίκανης κυβέρνησης που έχει περάσει.»

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ