24.7.2017 13:04

Τα 2 ανεκπλήρωτα όνειρα του Θανάση

Αύριο Τρίτη στις 17.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (Αγίου Αλεξάνδρου & Αλκυόνης) στο Παλαιό Φάληρο, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί θα αποχαιρετήσουν τον επί 11 χρόνια βουλευτή Χίου, Θαν. Βαρίνο. Τα τελευταία χρόνια ο Θαν. Βαρίνος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τελευταία εξαιτίας της συχνής απώλειας αίματος.

«Πέθανε φτωχός. Αυτό είναι παράσημο σήμερα για έναν πολιτικό», αναλογίζεται η «σκιά του» κατά τα χρόνια κοινοβουλευτικής του θητείας, Θοδ. Γκλώτσος. «Η ζωή δίπλα στον καπ. Θανάση ήταν για μένα ένα ατέλειωτο σχολείο. Με όλες τις διακυμάνσεις μιας πολιτικής πορείας με ρίζες μέσα στο λαό», θυμάται ο αστυνομικός.

«Αγαπούσε παράφορα τη Χίο. Είχε πληγωθεί που δεν μπόρεσε να προσφέρει στο νησί από κυβερνητική θέση. Τα δυο του όνειρα που μου είχε εκμυστηρευτεί ήταν ότι ήθελε να φέρει την έδρα του Υπουργείου Αιγαίου στη Χίο και να δημιουργήσει ναυτιλιακό πάρκο στο νησί μας.

Σκέπτονταν ότι ιδανικό κτίριο για να τη φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Αιγαίου ήταν η σημερινή Σχολή Μηχανικών. Ενώ στις συζητήσεις του με τους χιώτες εφοπλιστές αποσπούσε δεσμεύσεις να εξετάσουν τη μεταφορά γραφείων τους στη Χίο, αν γίνονταν κάτι πιο οργανωμένο. Δεν τα είδε να υλοποιούνται γιατί όταν η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση εκείνος δεν εκλέχθηκε.» 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ