5.8.2019 10:13

Τ.Ε ΚΚΕ Χίου « Συμπορεύονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Για συμπόρευση κατηγορεί τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ  το Τ.Ε ΚΚΕ Χίου ενόψει αλλαγής του εκλογικού νόμου. Στην ανακοίνωση αναφέρει:  

«H αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα των δήμων και οι όποιες σκιαμαχίες ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό σύστημα δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους συμπόρευση. Συμπόρευση, για την προσαρμογή του αστικού κράτους και της Τοπικής Διοίκησης στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, τις αναγκαίες συνεργασίες των παρατάξεών τους για να λειτουργήσει το πολιτικό δίπολο στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.

Κονιορτοποιούν την απλή αναλογική και προβλέπεται μεταξύ άλλων η «θέσπιση δυνατότητας σύμπραξης παρατάξεων στις οποίες περιλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη, η εξασφάλιση πλειοψηφίας του δημάρχου και του περιφερειάρχη στην επιτροπή οικονομικών και σε όλα τα νομικά πρόσωπα ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού κ.ά.».

Με ευθύνη και των δυο, άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι Δήμοι και Περιφέρειες δρουν ως κρίκοι ενός ενιαίου κρατικού μηχανισμού με κοινό στόχο την περικοπή δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες και την αποδέσμευση περισσότερων κεντρικών πόρων για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών σχεδίων. Αυτή είναι η ουσία την οποία αποκρύπτουν στην κριτική τους στη ΝΔ τα υπόλοιπα Κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕ ΚΚΕ Χίου.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ