9.6.2021 8:27

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε τις διαδικασίες μέσα στη βουλή, και ετοιμάζει να κάνει νόμο του κράτους τα αντιλαϊκά και αντεργατικά της σχέδια.

Όραμα του νομοσχεδίου Χατζηδάκη είναι η εργασιακή ζούγκλα. Προωθεί την διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, την απορρύθμιση της εργασίας, και νομιμοποιεί την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στο νεοφιλελεύθερο της πρόγραμμα, με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα προωθεί την κατάργηση του οχτάωρου, επιβάλλει 10ωρη εργασία δίχως αμοιβή, μειώνει τους μισθούς, αυξάνει τις επιτρεπόμενες υπερωρίες, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και στη θέση τους φέρνει την ατομική σύμβαση έτσι ώστε ο εργαζόμενος στην διαπραγμάτευση με τον εργοδότη να είναι αδύναμος.

Επιπλέον θεσπίζει σπαστό ωράριο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται λάστιχο, απελευθερώνει τις απολύσεις, νομιμοποιεί την προσωρινή απόλυση με τη μορφή της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών.

Καταργεί βασικά εργατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία. Υποβαθμίζει το ΣΕΠΕ και ως φιλοσοφία το νομοσχέδιο θέλει να διαλύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου αντιστεκόμαστε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εναντιωνόμαστε στο νομοσχέδιο και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη 10 Ιουνίου στη πλατεία Βουνακίου στις 10:30 το πρωί.

Καλούμε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες, νέοι και νέες, άνεργοι, έμποροι της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας.

Η μάχη για τα εργασιακά είναι η σημαντικότερη μάχη, η μητέρα των μαχών. Πρέπει να υποστηριχτούν οι εργασιακές σχέσεις, να προστατευτεί η εργασία, να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα, να μην επιτρέψουμε εκπτώσεις σε δημοκρατικά κεκτημένα.

Αυτό το νομοσχέδιο μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Να μην το επιτρέψουμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ