16.11.2023 11:20

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Τιμούμε την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Έχουν περάσει πενήντα χρόνια από την ιστορική εξέγερση του λαού μας. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.

Πριν πενήντα χρόνια οι πολίτες της χώρας, νεολαία, φοιτητές, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, γυναίκες και άντρες, παραμέρισαν τον φόβο, τον αυταρχισμό, τα τανκς, τους ελεύθερους σκοπευτές, τα κρατητήρια βασανισμού και τους τόπους εξορίας.

Νίκησαν το βαθύ σκοτάδι που έπνιγε την χώρα και ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Εκείνες τις μέρες στο Πολυτεχνείο χτυπούσε η καρδιά της δημοκρατικής Ελλάδας. Ο λαός αγωνίστηκε για Δημοκρατία, Ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διαγράψουν το Πολυτεχνείο. Τους κάνει να αισθάνονται άβολα και θέλουν να ξεχαστεί. Όμως τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα. Όπως έχουμε διαπιστώσει τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, των δικαιωμάτων, της συνταγματικής νομιμότητας, της πολυφωνίας, των λαϊκών κατακτήσεων έχουν την ανάγκη για συνεχή υπεράσπιση από την κοινωνία.

Η σκέψη μας αυτό τον καιρό είναι κοντά και στο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται σκληρά και αγωνίζεται για την πατρίδα του, για την ελευθερία του, για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους ανθρώπους που θυσίασαν ακόμα και την ζωή τους, για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη.

Το σύνθημα 'Ψωμί Παιδεία Ελευθερία' ένωσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καθόρισε τον χαρακτήρα του αντιδικτατορικού αγώνα, και πάντα αυτές οι λέξεις θα μας εμπνέουν.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας, δεν δίνουμε χώρο σε προσπάθειες υποτίμησης και διαστρέβλωσης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ