28.3.2022 7:59

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Με άδεια χέρια επέστρεψε ο κ. Μητσοτάκης από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο

Δίχως κέρδη για την χώρα μας και τους Έλληνες πολίτες, ήταν η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Απομονωμένος και αμήχανος ο πρωθυπουργός έφυγε από την Σύνοδο δίχως να έχει καταφέρει να πάρει μαζί του κάποια απόφαση ή δέσμευση που θα αφορά την Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση η οποία όμως δεν αφορά την χώρα μας. Αφορά την Ισπανία και την Πορτογαλία, έπειτα από διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις των προοδευτικών κυβερνήσεων Ισπανίας και Πορτογαλίας, αποφασίστηκε να επιτραπεί σε αυτές τις δύο χώρες να βάλουν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ισπανία και Πορτογαλία πέρα από το πλαφόν που επέτυχαν, φορολογούν ήδη τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Απ’ αυτή την εξέλιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, διαπιστώνεται ότι οι προοδευτικές κυβερνήσεις αγωνίζονται, διαπραγματεύονται, δίνουν σκληρές μάχες, και πετυχαίνουν να παίρνουν μέτρα στήριξης για τους πολίτες και κοινωνική ενίσχυση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δυστυχώς είναι υποταγμένη στα καρτέλ της αισχροκέρδειας, δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει τον ελληνικό λαό από τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις, και αφήνει τις ιδιωτικές εταιρείες να αυξάνουν τα υπερκέρδη τους.

Άσχετα από την εικόνα που προσπαθεί να φτιάξει η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ σχετικά με αυτά που έγιναν στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο, στη πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης γύρισε με άδεια χέρια από μια τόσο σημαντική συνάντηση.

Η νεοφιλελεύθερη ακραία δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προτεραιότητα την προστασία και την στήριξη της κοινωνίας, φροντίζει μόνο πως θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, και πως θα γιγαντωθούν τα υπερκέρδη των ιδιωτικών εταιρειών.

Αυτές οι κυβερνητικές επιλογές επιβαρύνουν τους πολίτες και δημιουργούν οικονομικά αδιέξοδα στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η αλλαγή πολιτικής σελίδας στη χώρα μας, πρέπει να συμβεί το συντομότερο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ