24.1.2022 12:47

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: "Ένα ασθενοφόρο για νησί των 50.000 κατοίκων"

Πολλές προειδοποιήσεις και καταγγελίες έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις τραγικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ της Χίου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η αδυναμία του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει άμεσα τα επείγοντα περιστατικά του νησιού.

Το περασμένο Σάββατο 22-01-2022 το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο για την Χίο των πάνω από 50 χιλιάδων κατοίκων, χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερα επείγοντα περιστατικά σε διάστημα μισής ώρας. Το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας από τους ασθενείς που χρειαζόταν άμεση βοήθεια.

Είναι γεγονός ότι η πολιτική εγκατάλειψης και αδιαφορίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τα δημόσια περιφερειακά νοσοκομεία, δεν αφήνει ανεπηρέαστο το νοσοκομείο Χίου.

Η υποβάθμιση των δημόσιων περιφερειακών νοσοκομείων, η μείωση δαπανών από τον προϋπολογισμό για την υγεία, οι σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και υγειονομικό προσωπικό, θα φέρει συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, εξέλιξη που συμφέρει τις ιδιωτικές πανάκριβες κλινικές.

Οι πολίτες της Χίου πληρώνουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης. Ολόκληρο νησί έχει μείνει με ένα μόνο ασθενοφόρο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα η ζωή κάθε συνανθρώπου μας που χρειάζεται γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο να κινδυνεύει.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου ζητάμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που τα δημόσια νοσοκομεία είναι εξαντλημένα από την έξαρση της πανδημίας, να προχωρήσει σε προσλήψεις, και συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Χίου να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσουν το ΕΚΑΒ ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν περισσότερα ασθενοφόρα που υπάρχουν αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού είναι παροπλισμένα.

Πρωτοβουλίες και αποφασιστικότητα χρειάζεται, για να μην χαθεί ξανά άλλη ανθρώπινη ζωή τόσο άδικα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ