1.7.2022 11:06

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την κρίση ακρίβειας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως δυστυχώς απέτυχε να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας.

Μέρα με την μέρα η ακρίβεια στη χώρα μας γιγαντώνεται και γονατίζει εργαζόμενους, νοικοκυριά, και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, η τιμή της βενζίνης είναι από τις ακριβότερες στο κόσμο, στις 20 Ιούνη ήταν η 5η ακριβότερη στο κόσμο. Την ίδια στιγμή τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη με λογιστικά κόλπα προσπαθεί να μειώσει για να μην τα φορολογήσει.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι από τις πιο ακριβές χώρες, ενώ είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα επίπεδα του 2010.

Ο πρωθυπουργός αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μειωθούν οι τιμές σε καύσιμα, υπηρεσίες και τρόφιμα, επιλέγει να μοιράσει ανεπαρκή επιδόματα μέχρι να γίνουν οι πρόωρες εκλογές, για να εξαπατήσει τους πολίτες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει άμεσα να μειώσει τον ελάχιστο φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, να καταργήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή την ρήτρα Μητσοτάκη που εκτόξευσε τις τιμές του ρεύματος στα ύψη, να βάλει πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η επιδότηση της αισχροκέρδειας, και η ανεξέλεγκτη λειτουργία των καρτέλ στην αγορά. Οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι τεράστιες, γι αυτό και μιλάμε για ‘Ακρίβεια Μητσοτάκη’.

Αυτή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση-χορηγός των υπερκερδών, πρέπει το συντομότερο να πέσει για να ανασάνει η κοινωνία και η πραγματική οικονομία.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις προτάσεις μας, την εναλλακτική μας πολιτική, το πρόγραμμα μας για την καταπολέμηση της ακρίβειας, συναντιόμαστε με πολίτες σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, με φορείς και συνδικαλιστικά σωματεία, για να διατυπώσουμε τις θέσεις μας, και μαζί με την κοινωνία να ανακόψουμε το κύμα ακρίβειας και τον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κατάσταση είναι δραματική, η χώρα έχει ανάγκη να πάει σε εκλογές και να αλλάξει πολιτική σελίδα, για να ορθοποδήσει ξανά η ελληνική κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ