16.12.2021 11:05

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ανακοίνωση για την δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χίου.

Στην δίκαιη αυτή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου προωθούν πρακτικές ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος των υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Ο πρώτος κλάδος που πέφτει θύμα στα νύχια των ιδιωτικοποιήσεων και των απευθείας αναθέσεων είναι η καθαριότητα.

Εργαζόμενοι που βρίσκονταν στην κινητοποίηση κατήγγειλαν, ότι η υπηρεσία της καθαριότητας του νοσοκομείου με απευθείας ανάθεση πέρασε σε ιδιώτη. Στην συγκεκριμένη υπηρεσία εργάζονται με σύμβαση μέχρι σήμερα 23 εργαζόμενοι.

Οι 23 αυτοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν παραμονές Χριστουγέννων να μείνουν άνεργοι, επειδή ο ιδιώτης που ελέγχει πλέον την υπηρεσία ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβαση με μηνιαίο μισθό 590 ευρώ αν θέλουν να κάνουν διάλειμμα ή με μηνιαίο μισθό 640 ευρώ αν δεν κάνουν καθόλου διάλειμμα στο 8ωρο τους.

Εργαζόμενοι από την καθαριότητα με δικαιολογημένο θυμό και αγανάκτηση μιλούν για κοροϊδία, και τονίζουν τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν εν μέσω πανδημίας και τις ευχαριστίες που εισέπρατταν, ενώ τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της καθαριότητας αλλά και όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, θεωρούμε απαράδεκτο το καθεστώς του ξεπουλήματος των δημόσιων υπηρεσιών, των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, και των απευθείας αναθέσεων που όπως φαίνεται η σημερινή κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει ένα σχέδιο συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους, προωθεί βήμα βήμα την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών όπως είναι ο χώρος της υγείας, παραδίδει υπηρεσίες με συνοπτικές διαδικασίες σε ιδιώτες, και όλα αυτά με στόχο να εξυπηρετηθούν διάφορες συμφωνίες και μπίζνες.

Φυσικά απ αυτή την πολιτική αντίληψη είναι αδύνατον να ξεφύγει και το Σκυλίτσειο νοσοκομείο.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, θέλουμε για τις υπηρεσίες διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο με στόχο την προστασία των εργαζομένων και την αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτή είναι η δική μας πολιτική αντίληψη και αυτή θα εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση της Αριστεράς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ