13.5.2020 17:11

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Τι σχεδιάζει να κάνει ο κ. Μηταράκης και δεν θέλει να το γνωρίζουμε; »

Ψηφίσθηκε πριν λίγες μέρες από την Ολομέλεια της Βουλής-η οποία δεν βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας-,το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ένα νομοσχέδιο που αποτελεί  πισωγύρισμα της μεταναστευτικής πολιτικής  και είναι απολύτως αντίθετο με το πνεύμα και το γράμμα των Οδηγιών, της Σύμβασης της Γενεύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τι περιλαμβάνει όμως αυτό το ντροπιαστικό νομοσχέδιο για την χώρα μας ;

Ενδεικτικά αναφέρουμε,στερεί από τους αιτούντες άσυλο το δικαίωμα να επιλέγουν τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η συνέντευξή τους, περικόπτει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στο δικαίωμα κατάθεσης αίτησης ασύλου, διευρύνει την κράτηση για όλους όσους απορρίπτεται το αίτημα ασύλου τους, χωρίς τους όρους προστασίας του διεθνούς δικαίου,μεθοδεύει την απαξίωση του ΕΚΚΑ, του αρμόδιου φορέα για τα Ασυνόδευτα Ανήλικα και συγκεντρώνει όλη τη διαχείριση στη νέα ειδική γραμματεία του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Περιλαμβάνει όμως και το παράδειγμα απανθρωπιάς όταν αναφέρει ότι, όσα ανήλικα είναι άνω των 15 ετών δεν θεωρούνται ανήλικοι και υπάγονται σε ταχύρρυθμες διαδικασίας απονομής ασύλου και απέλασης. Τα  παιδιά  χρήζουν παιδικής προστασίας και όχι εκδικητικές διατάξεις από την μία και από την άλλη θέατρο για τις κάμερες ,κροκοδείλια δάκρυα και  πρωθυπουργικοί αποχαιρετισμοί στα αεροδρόμια όταν από τα 5.200 παιδιά φεύγουν 12 για το Λουξεμβούργο και 49 για τη Γερμανία.

Εκτός όμως από αυτά ,συνεχίζεται η  συγκέντρωση στρατού μετακλητών οι οποίοι μπορούν να αναλαμβάνουν ακόμα και χρέη προϊσταμένου ,να παρακάμπτουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και δημιουργούνται  “μυστικά κονδύλια”,κάτι το οποίο μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο στους φορείς της κυβέρνησης που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Είναι άξιο απορίας τι σχεδιάζει να κάνει  ο Κ. Μηταράκης και δεν θέλει να το γνωρίζουμε; Ο κ. Μηταράκης ο οποίος ως Υπουργός  έχει καταγράψει μεγάλες επιτυχίες, όπως τα απαράδεκτα γεγονότα στα νησιά μας με την εισβολή  και το ξύλο των ΜΑΤ των «κλειστών κέντρων», τις εκδικητικές απολύσεις συμβασιούχων στο άσυλο,  τις απαράδεκτες προβλέψεις και τα «μυστικά κονδύλια» στον πρόσφατο νομοσχέδιο ,τον εγκλωβισμό στα νησιά μας  όλων των προσφύγων-μεταναστών  από πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ,το κλείσιμο δομών στην ενδοχώρα ,την κοροϊδία και τα ταξίματα στους Χιώτες ότι θα κλείσει την ΒΙΑΛ και θα φύγουν όλοι και την πραγματικότητα που είναι  δημιουργία καινούργιων δομών,αδιαφανείς διαδικασίες και μπόλικο αλισβερίσι.

 Ως ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουμε ότι η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος μπορεί να γίνει μόνο με την εφαρμογή ενός αξιόπιστου εθνικού σχεδίου, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο, σε πλήρη αντίθεση με την κυβέρνηση που δεν έχει καθόλου σχέδιο, πορεύεται με το «βλέποντας και κάνοντας», συνεχίζοντας να τάζουν και να κάνουν δηλώσεις,θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των τοπικών κοινωνιών αλλά και των προσφύγων και των μεταναστών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ